14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Jakobčani zapeli za 1. april

Šentjur, 1. 4. 2023 – V poplavi dezinformacij na 1. april, dan norcev, se je marsikdo lahko vprašal, če je tudi koncert Vokalne skupine Jakobčani ena takih potegavščin. Pa temu ni bilo tako in izkazalo se je, da sta bila datum in kraj koncerta zelo skrbno izbrana, saj je bil to večer pred cvetno nedeljo in šentjurska farna cerkev je že zaradi tega pokala po šivih. Jakobčani svoje letne koncerte tudi redno pripravijo v šentjurski cerkvi.

Vokalna skupina Jakobčani se je formirala leta 2016 predvsem iz moškega dela Mešanega pevskega zbora sv. Jakob. Pevci so po vajah ugotovili, da znajo zapeti sami brez lepših polovic zbora kar je vodilo do ustanovitve vokalne skupine. Pevce vodi Luka Černe. Zase pravijo, da so imeli lansko leto kar naporno, saj so imeli številne nastope po domači občini in tudi drugod. Vodenje prireditve pa so prevzeli kar pevci sami, ob tem pa tudi povedali kakšno anekdoto iz vaj in nastopov. Predstavili so sklop ljudskih pesmi, napitnic pa vse do pogrebnih pesmi. Jakobčani so se znova izkazali z ubranim petjem in z odličnimi tenorji. (Jure Godler)

Sorodne novice

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

Eva Boto s turnejo ENAJSTLETKA v Šentjurju

Jure Godler

Jakobčani peli Goričanom

ViP

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več