3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Jeseni ponovno odhajajo na državno tekmovanje

Rogatec, 16. 10. 2022 – V soboto 15. in nedeljo 16. oktobra, je v Rogatcu potekalo gasilsko tekovanje Celjske regije v ciklusu tekmovanj Matevža Haceta. Na tekmovanju so se pomerile ekipe iz gasilskih zvez Celjske regije, ki so na predhodnih tekmovanjih gasilskih zvez dosegla prva tri mesta. Regijsko tekmovanje je štelo za uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo prihodnje leto v Gornji Radgoni.

V soboto mladina

Tekmovanja so se v Rogatcu udeležile tudi ekipe Gasilske Zveze Šentjur. V soboto, so se med seboj najprej pomerili mlajši predstavniki gasilske organizacije. Iz naše zveze so se tekmovanja udeležila naslednja društva Loka pri Žusmu, Dobje, Planina, Kalobje, Slivnica, Prevorje in Dolga Gora. Fantje in dekleta so pokazali da jih volja, znanje in vztrajnost lahko pripeljejo daleč v življenju. Vsi so pokazali odlično pripravljenost, še posebej uspešni pa so domov prinesli tudi pokale. Pionirji in mladinci PGD Loka pri Žusmu so v kategorijah dosegli tretje mesto, mladinke PGD Dobje pa so osvojile odlično prvo mesto v svoji kategoriji.

 V nedeljo člani in članice

V nedeljo pa so se med seboj pomerili tudi gasilci, člani A, članice A, Člani B, članice B, starejše gasilke in starejši gasilci. Gasilsko zvezo Šentjur so na tekmovanju predstavljali PGD Lokarje, PGD Ponikva, PGD Slivnica pri Celju in PGD Šentjur. Tudi oni so pokazali odlično znanje in pripravljenost. Člani A PGD Lokarje so osvojili 2. mesto v svoji kategoriji in se tako že tretjič zapored uvrstili na državno tekmovanje v taktični mokri vaji za pokal Matevža Haceta. Dobro pripravljenost pa so pokazali tudi starejši gasilci PGD Slivnica pri Celju, ki so osvojili tretje mesto. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze

Tjaša Ferlež

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Naj bo dan, naj bo noč, našim občanom na pomoč!

Tjaša Ferlež

Po dveh letih ponovno tekmovala gasilska mladina

Tjaša Ferlež

Gasilska zveza Šentjur: Uspešno opravili tečaj IDA

Tjaša Ferlež

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več