21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Z odsluženimi aparati pomagate našim šolam

surovina_monitorji
Če se vam doma valja kakšen star gospodinjski aparat, ga lahko do 17. aprila podarite v dobrodelne namene. Gorenje Surovina d. o. o., družba Zeos in Radio Celje namreč v sodelovanju s šolami spodnje savinjske regije organizira veliko nagradno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme. (več o akciji si lahko preberete na spletnem naslovu: http://surovina.si/velika_osvescevalno_zbiralna_nagradna_akcija/ ) V akciji sodelujejo tudi tri šole iz naše regije, OŠ Dramlje, OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Ponikva. Vsi, ki želite pomagati otrokom in se hkrati znebiti kakšnega odsluženega gospodinjskega aparata, lahko te stvari dostavite na zbirna mesta.

OŠ Planina pri Sevnici
Zbirno mesto je v osnovni šoli. Ko pripeljete aparate, poiščite hišnika, ki bo popisal pripeljano. Aparate sprejemajo do 14:00 ure, v primeru, da bi jih pripeljali kasneje, prosijo, da pokličete na telefonsko številko 03/747-19-80.

OŠ Ponikva in OŠ Dramlje
V OŠ Ponikva in OŠ Dramlje aparatov ne bodo posebej zbirali na šoli, za njih pa jih lahko oddate na zbirnih mestih Surovine. (Gorenje Surovina d. o. o., Ulica Savinjske čete 18, 3310 Žalec, telefon 03 77 72 311; Gorenje Surovina d. o. o., Podšmihel, 3270 Laško, telefon 03 77 72 330; vsak dan od ponedeljka do petka od 6.00 do 18.00 ure in v soboto od 9.00 do 13.00 ure.)

V akciji zbirajo vse aparature, ki jih lahko priključimo na električno omrežje in vso opremo, ki se napaja na baterije. Akcija zbiranja poteka po sistemu točkovanja, in sicer:
Veliki gospodinjski aparati (hladilniki, zamrzovalne skrinje in omare, štedilniki, pralni stroji, sušilni stroji, pomivalni stroji, električni radiatorji, mikrovalovne pečice …) so vredni 200 točk. Televizorji in računalniški monitorji so vredni 90 točk, mali gospodinjski aparati (sesalniki, električno orodje, tiskalniki, računalniki, mešalniki, radijski aparati, likalniki, cvrtniki, razni mlinčki, elektronske tehtnice, električne metle …) pa 70 točk. Drobni aparati (telefoni, GSM aparati, električne igrače, MP3, brivniki, feni, tipkovnice, miške, polnilci, el. ščetke, USB naprave …) v zbirnik prinesejo  50 točk, sijalke 10 točk, odpadne baterije pa 1 točko.

Zaključek akcije bo 18. aprila, rezultate pa bodo objavili na Radiu Celje. Najboljša šola bo nagrajena s koncertom znanega slovenskega glasbenika, s koncertom pa bodo nagradili tudi šolo, ki bo zbrala največ točk po učencu. (Z. B.)

Sorodne novice

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več