-1.1 C
Šentjur pri Celju
25/01/2021
sentjur.net

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Šentjur, 15. 9. 2020 – V Galeriji Zgornji trg so ob skupni razstavi združile moči članice sekcije Društva upokojencev Šentjur – Klepetulje ter umetnica Vilma Mavrič Krisper. V času ko nastajajo edinstvene umetnine izpod urnih prstov je veliko priložnosti za klepet spretnih umetnic. Čaz za klepet s samim seboj pa je tudi v ateljeju. Na tak način ustvarjajo Klepetulje in tudi slikarka, kar je bil povod za nastanek razstave Klepetulje, ki so jo posvetili 70-letnici delovanja Društva upokojencev Šentjur.

Klepetulje

Zbrane pred šentjursko galerijo je pozdravila podžupanja Občine Šentjur in predsednica društva upokojencev Silva Koželj. Pohvalila je zagnanost Klepetulj, ki so le ena izmed številnih sekcij, ki delujejo v društvu. Skupino šarmantnih gospa tvorijo: milena Arzenšek, Mihaela Bistan, Magda Čater, Cveta Hus, Slavka Hladnik, Marta Kristan, Zora Kropušek, Mija Korošec, Katica Košir, Irena Korže, Marica Pahovec, Milena Štancer, Tilčka Škorjanc, Fanika Urbajs, Irena Vršič, Vera Vengušt in mentorica Gizela Mogilnicki.

Dekleta se poslužujejo tehnik vezenja, klekanja, kvačkanja, rešiljeja in šivanja. V času delovanja sekcije se je zvrstilo kar nekaj razstav, ki so bile dobro obiskane. Nakj jih je bilo v okviru Šentjurjevanja, pred desetimi leti so pripravile razstavo v Ipavčevem kulturnem domu Šentjur, nekaj pa je bilo tudi samostojnih razstav v Ipavčevi hiši. Članice so sedolovale tudi na Festivalu za III. življenjsko obdobje v Ljubljani, redno obiskujejo mednarodni festival vezenja v Velenju in razstave, ki jih pripravljajo druga društva.

Slikarka

Drugo polovico razstave pa sestavljajo likovna dela slikarke Vilme Krisper Mavrič, ki bi jo lahko poimenovali Bogastvo gozdov na steklu. Njeno ustvarjanje je zgrajeno v odnosu med njenimi s strastjo naslikanimi motivi ter našim lastnim odzivanjem. Svet njenega ustvarjanja je poseben, nadrealen v katerem veljajo njene zakonitosti. Prepoznana pa je tudi po strasti slikanja vozil – motorjev, avtomobilov in zrakopolovov. Za kulturno popestritev sta poskrbeli mladi glasbenici Nika in Manca Senica. (Jure Godler)

Sorodne novice

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več