-0.8 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Knjigobežnica, dobrodošla v Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici – 8. 2. 2016 – ”Ugotovili smo, da krajani Gorice pri Slivnici in okolice radi posežejo po knjigah.” Prav to je bil po besedah predsednice Kulturnega društva Gorica pri Slivnici Barbare Gradič Oset povod, da je kraj od slovenskega kulturnega praznika Gorica pri Slivnici bogatejši za novo Knjigobežnico, ki je prva v občni Šentjur in hkrati prva na Kozjanskem. Knjigobežnica, ki so jo ustvarili lokalni mojster in likovnici, deluje na princip podarim – dobim: obiskovalci pridobitve prinesejo knjigo, ki bi jo želeli deliti z drugimi, sami pa si brezplačno vzamejo drugo knjigo.

Tako so se na kulturno jutro zbrali ljubitelji knjig, tudi iz sosednjih krajev, ki so ob kavi, čaju in domačih dobrotah prisluhnili še vokalni skupini Kresnice ter povabljenim govornikom. Ti so po pogovoru s snovalko pogovora Gradič Osetovo z obiskovalci delili tudi ljube izseke iz knjig, ki so jih prinesli. Velik ljubitelj in zbiratelj knjig ter podžupan Robert Polnar je Knjigobežnico obogatil s pesniško zbirko Milana Jesiha Lahkoda, ravnateljica OŠ Slivnica pri Celju Marjeta Košak je v poduk o pomembnosti sprejemanja drugačnosti podarila Vojnovićev Čefurji raus, predsednica Zveze KD-jev Šentjur Marija Rataj poezije slovenskih avtorjev, predsednik KS Slivnica pri Celju Janez Palčnik Finžgarjev roman Pod svobodnim soncem, koordinatorka JSKD Šentjur Nastija Močnik Zločin in kazen Dostojevskega, Barbara Gradič Oset pa knjigo Alme Maksimilijane Karlin Sama. Ker se župan mag. Marko Diaci otvoritve ni mogel udeležiti, je svoj knjižni prispevek daroval že nekaj dni prej in tudi sam poskrbel za polnitev polic. Knjigobežnica je tako na svoji polici sprejela prve knjige, ki že čakajo na knjigoljube. Kot zaključek programa pa se je utrnila še želja, da bi podobna knjigobežnica zaživela še kje v občini in okolici. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Prižgali dobrodelni ogenj za hladne dni

ViP

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več