3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Krajevni praznik KS Slivnica pri Celju tokrat zadnjič

Gorica pri Slivnici, 25. 6. 2016 – Krajevni praznik KS Slivnica pri Celju ni lociran na točen datum v letu, ampak se prilagaja glede na praznovanje pomembnih obletnic, predaj pridobitev ipd. Letos so praznik na Ramni plaži združili še s praznovanjem 40-letnice polnitve Slivniškega jezera, ob tem pa so obeležili še 25-letnico samostojnosti Republike Slovenije. Kot se spodobi, se je prireditev pričela s slovensko himno v izvedbi Pihalnega orkestra Šentjur, nato pa sta povezovalca Patricija in Vid Palčnik pozdravila obiskovalce, ki jih je tokrat v bolj senčne kotičke prireditvenega prostora pregnalo zelo sončno in vroče vreme.

Predsednik Krajevne skupnosti Slivnica pri Celju, Janez Palčnik, je v nagovoru navzoče seznanil z zaključenimi investicijami v tekočem letu, prav tako pa izrazil zadovoljstvo z začetnimi premiki obuditve jezera oziroma dogajanja v njegovi okolici, poudaril pomembnost sodelovanja ter k temu spodbudil tudi vse navzoče: ”Če na jezeru plava deščica, jo zlahka odnese veter. Če naredimo iz deščic splav, bomo lažje prišli na drugo stran in nazaj”. V imenu župana, ki je bil zaradi obveznosti žal odsoten, je spregovoril občinski svetnik, Alojz Recko. Kulturni program so poleg Pihalnega orkestra Šentjur in Vokalne skupine Kresnice popestrili še učenci OŠ Slivnica pri Celju z glasbenimi točkami in deklamacijami. Predstavljena je bila tudi pesem iz nove pesniške zbirke goriške pesnice in slikarke, Marije Artiček.

Poleg priznanj tudi pohvale

V nadaljevanju je komisija za priznanja podelila priznanja KS Slivnica pri Celju. Po pozdravu predsednika komisije, Draga Kešeta, so podelili priznanje učenkama, Juliji Artiček Jovan in Anji Furdi, ljudskemu godcu, Jožetu Bohorču, šolski tajnici, Zdenki Kosaber, članicama PD Slivnica pri Celju, Marta Planko in Mariji Skale, konjerejcu Francu Salobirju, in zglednemu krajanu, Ediju Kranjcu. Tokrat je svet KS Slivnica pri Celju podelil tudi dve pohvali, predvsem za doprinos k obuditvi Slivniškega jezera. Za aktivno delovanje in razvijanje ribiškega turizma je pohvalo prejela Ribiška družina Voglajna, ob 50-letnici uspešnega delovanja v kraju OŠ Slivnica pri Celju in družina Polenšek, ki že nekaj let uspešno vodi gostinstvo Ramna. Dušan Polenšek je ob prejemu pohvale opozoril na težave, ki zavirajo razvoj jezera.

Kot pa ste lahko razbrali iz naslova članka, smo krajani Gorice pri Slivnici tokrat zadnjič praznovali krajevni praznik Krajevne skupnosti Slivnica pri Celju. Zakaj? Po marčevskem izglasovanju in prihajajoči seji Občinskega sveta Občine Šentjur, se bo KS preimenovala, posledično pa bomo naslednje leto prvič praznovali praznik Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici. (Vid Palčnik, foto: Franci Hrovatič)

Sorodne novice

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več