16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

KS Slivnica pri Celju praznovala

Na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru so krajani Krajevne skupnosti Slivnica pri Celju proslavili svoj praznik. V uvodu so državno himno zapele pevke vokalne skupine Kresnice, kasneje pa tudi himno Občine Šentjur “Domovini”. Kresnice vodi Mija Počivalšek. Okoli 200 krajanov je nagovoril tudi predsednik KS Vladimir Artnak. Uvod v osrednji dogodek – podelitev krajevnih priznanj je opravil Janez Plačnik, predsednik komisije. Priznanje KS s knjižno nagrado so prejeli: naj učenka Neža Mastnak, za odličnen uspeh v vseh devetih letih šolanja in za osvojenih več srebrnih in eno zlato priznanje na tekmovanjih. Pisno priznanje je prejel tudi Robert Šramel za odgovorno delo pri sanaciji plazu pri Urbanu, Balinarski klub Gorica pri Slivnici za izgradnjo nove balinarske steze in obnovo balinišča, skupina vaščanov, ki je sodelovala pri izgradnji doma Gabernica – v njihovem imenu sta priznanje sprejela Slavica Van der Minnen  ter Martin Vodeb, ki je zaslužen za obnovo vasi Voduce.

Po svečani podelitvi je nove objekte na Ramni plaži blagoslovil tudi župnik Marko Šraml. Pred rezanjem traku je zaplesala še folklorna skupina Lintvar. Za veselico so ob gratis hrani poskrbeli člani ansambla Petka. Prireditev je povezovala Saša Jagodič.

Sorodne novice

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več