19.6 C
Šentjur pri Celju
18/09/2021
sentjur.net

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Šentjur, 18. 5. 2020 – Kultura in kulturniki so morali zaradi korona ukrepov za nekaj časa ustaviti svoje delovanje, vaje, nastope in prireditve. Ob tem se nevzdržno bliža datum, ko je svojo 50-letnico želela praznovati tudi krovna organizacija Zveza kulturnih društev Šentjur. Sedaj pa je že očitno, da 25. maja ne bodo mogli izvesti prvotnega plana vsekulturne prireditve, kot so si jo zamislili na začetku leta. Ravno zato so kulturniki spremenili prvotni plan ter se poslužili dogodkov, ki so dovoljeni znotraj epidemoloških urepov.

Zveza kulturnih društev Šentjur in JSKD Šentjur OI Šentjur sta pripravila razstavo na vrtu Centra kulture Gustav, ki velja za stično točko našim kulturnim društvom. Že pred leti so tako preimenovali staro Svetinovo hišo, ki je nekdanje mestno jedro krasila s čudovitim vrtom. Danes pa se ta vrt počasi ureja in še neizpolnjena želja je, da bi nekoč zaživel v nekdanjem sijaju. Na ta vrt pa so kulturniki razpeli tematske fotografije iz delovanja kulturnih društev, ki so včlanjeni v Zvezo kulturnih društev. Praviloma posamezne fotografije prikazujejo le en od sklopov delovanja tridesetih društev, ki so včlanjeni v zvezo. Dvajset fotografij iz arhiva so prispevali Jure Godler, Gašper Gobec, Kvirina Martina Zupanc in drugi. Razstavo, ki so jo pomenljivo poimenovali “Kultura je v zraku”, pa vabi k ogledu. (Jure Godler, fotografije: Kvirina Martina Zupanc)

Sorodne novice

Trenutki folklore in tehnike skozi čas

Tjaša Ferlež

50 let zaključka osnovne šole

Jure Godler

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Odprli filatelistično razstavo v čast Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več