17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Lep izkupiček za planinske gasilce

Planina pri Sevnici, 4.9.2022 –  V nedeljo je na Planini pri Sevnici potekala tradicionalna angelska nedelja. Poleg povorke je v popoldanskih urah na Planini potekalo tudi meddruštveno gasilsko tekmovanje moških in ženskih ekip v hitri mokri vaji »LOESHENGRIFF« s 7 gasilci.  Tekmovanja se je udeležilo skupaj 14 ekip iz bližnje in daljne okolice. Med ženskimi ekipami je 1 mesto osvojila ekipa članic PGD Trnovlje, med moškimi pa so se prvega mesta veselili člani PGD Dobje.

Tolikšne množice obiskovalcev, na Planini ne pomnijo že kar nekaj let, pa je za organizatorjem PGD Planina pri Sevnici že zelo dolga zgodovina organiziranja Angelske nedelje. Prireditev je obiskal tudi direktor podjetja Tajfun Iztok Špan. Proti večeru, je na prizorišče padlo nekaj kapljic dežja, ki pa velike množice niso prestrašili in večina je pela in plesala dolgo v noč.

Velik obisk

Lep obisk, je vsekakor najlepše plačilo za ogromno množico planinskih gasilcev, ki so v pripravo in izvedbo prireditve namenili veliko svojega prostega časa. Izkupiček od prireditve in pa od zvestih pokroviteljev, bo prišel gasilcem še kako prav, saj že dolgo ni več skrivnost, da se na Planini pri Sevnici resno in pospešeno pripravljajo na začetek gradnje novega gasilskega doma, ki je še kako potreben. Poleg omenjenega, pa imajo v prihodnjem letu v planu tudi nabavo novega vozila za prevoz moštva GVM, ki je že naročeno.

Vsem obiskovalcem, so bile na ogled stalne razstave. Čar izročila v stari šoli, kjer so bile prikazane stvari iz stare šole, katere se zagotovo spominjajo naši dedki in babice. Razstavi Kozjansko žari in Etnološko zbirko Šmid si je bilo možno ogledati v zgradbi Krajevne skupnosti Planina. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

‘Slovenija, od kod lepote tvoje’ zadonela iz 250 gasilskih grl

Jure Godler

Angelska nedelja – dogodek, ki je presegel pričakovanja

Urša Kajba

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Pogasili objekt z nameščenimi sončnimi celicami

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več