-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Dolga Gora, 19. 3. 2022 – V soboto, 19. marca, je svoj prvi koncert v domačem kraju Dolga Gora organiziral bend Lesni štromi. Zasedbo sestavljajo štirje fantje, ki pa so ime benda izbrali drzno in premišljeno. Vsi so namreč še dijaki ali študentje. Ime izvira ravno iz njihovih izobraževalnih smeri.

Skupina je na začetku delovala zgolj za petkove zabave. Bend sestavljajo štirje fantje Marko Berglez, Tilen Potočnik, Jan Kolbič in Urban Kavkler. Med samim oblikovanjem skupine je prišlo tudi do sprememb. Lani oktobra jih je zapustil Jernej Čakš, ki ga je nadomestil Jan. V skupini sta tako ostala zgolj Marko in Urban, Tilen pa je po svojem rojstnem dnevu, na katerem je prejel bas kitaro, začel kot bas kitarist. »Vse skupaj je nastalo iz heca,« pripovedujejo fantje. Kljub zabavi so sanje vsakega glasbenika povezane tudi z željo po igranju inštrumentov, ne le samostojno v sobah za štirimi stenami, ampak tudi z drugimi.

Kul rokenrol

Sami začetki skupine segajo v poletje 2019. Vsi prvotni člani so namreč med poletnimi počitnicami delali v Termah Olimia, natančneje v vodnem parku Aqualuna. Začelo se je z zvokom akustičnih kitar na terasi njihove hiške, nadaljevalo pa se je vse do pravih komadov na rojstnih dnevih njihovih vrstnikov. Njihovo sodelovanje in ljubezen do skupne glasbe jim je bila vedno bližje, zato so se počasi začeli odločati, če so pripravljeni narediti malce večji korak in sestaviti svojo skupino. Vendar kljub vsemu je bilo pred ustanovitvijo benda potrebno še kupiti nekaj inštrumentov in pripomočkov, ki jim sedaj olajšajo marsikatero delo. Opremo so počasi pridobivali in se počasi približevali svojemu cilju.

Skozi čas so se začeli videvati na skupnih vajah v Berglezovi gorci, in igrati. Kot pravijo, je izgledalo bolj kot druženje in poskušanje skupnih melodij kot skupina. Intenzivneje fantje igrajo od oktobra 2021, ko se jim je pridružil Jan. V bend je namreč kot najstarejši vpeljal malo resnosti. Hitro so si fantje postavili cilje in jih v letošnjem letu že začeli uresničevati. Med drugim so izpeljali svoj koncert in pripravili nekaj svojih lastnih skladb. Njihova glasba je tako glasba s tipičnimi zvoki rokenrola, indie rocka, modernega rokenrola (predvsem tako kot angleška skupina Arctic Monkeys) – skratka zelo »kul rokenrol«, v katerem se lahko najde vsak.

Ideja v Mariboru, koncert doma

Ideja za njihov koncert se je porodila v Mariboru, po vajah v lokalu Štuk. Predlagal jo je Jan in vsi so bili nad tem navdušeni. Takoj so določili datum in se seveda takoj lotili skladb, organizacije in ostalih zadev, saj so se publiki želeli pokazati kot dobra skupina. Pravijo, da je bil njihov koncert v Dolgi Gori vrhunski. »Tu se seveda moramo zahvaliti našim prijateljem in znancem, ki so nam pri tem pomagali z ozvočenjem, lučkami, prostorom, organizacijo … Kljub vsemu je prostora za izboljšave še veliko, ampak mi smo na koncu res veseli nad dogodkom. Publika je bila po našem mnenju zadovoljna. Morda zaradi nizkih pričakovanj, saj so vsi mislili, da se ob petkih mi zgolj družimo in da je to vse bolj na »horuk«.

Pri tem nas zagotovo najbolj podpirajo naši starši. Predvsem je tu veliko na Markovih in Tilnovih, saj so pri Berglezih in Potočnikih večkrat tudi zjutraj/popoldan na kakšnem obroku, včasih pa si privoščimo kar polni penzion. (Smeh.) Seveda pa so nam veliko pomagali takrat, ko še nismo imeli izpitov, z ogromno prevoženimi kilometri.«

Z novimi cilji v poletje

Veliko zahvalo pa ob tem fantje izrekajo svojim družinam. Kot prvo staršem, za vse dosedanje usluge, pa tudi za bodoče. Ob vsem tem pa niso pozabili niti prijateljev, ki so jim pomagali organizirati koncert ter na koncu tudi vse pospraviti. Po uspešnem koncertu in še lepšem in nepričakovanem odzivu je sedaj navdušenje zelo veliko. Člani bi radi sedaj radi koncertirali čim več čez poletje. Če bo vse po sreči, bi radi organizirali svoj dogodek (več dni, več skupin, žanrov …), pri tem pa vključili predvsem mlade, da dokažejo drugim, da so sposobni kot generacija, in da se malo odklopijo od vsakdanjih zadev. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Tjaša Ferlež

Oktoberfest ponovno v Dolgi Gori

Jure Godler

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več