19.8 C
Šentjur pri Celju
14/07/2024
sentjur.net

Loški krajani v teh hladnih dneh veseli voščil in toplih besed

Loka pri Žusmu, 1. 12. 2017 – Krajevna organizacija Rdečega križa Loka pri Žusmu pridno izpolnjujejo še zadnje letošnje planske aktivnosti iztekajočega se leta. Tako so se poverjeniki skupaj s predsednico Jelko Križnik podali na pot in obiskali krajane, ki so nedavno praznovali častitljivi rojstni dan. Segli so jim v roke, izrekli želje po zdravju in izročili skromno darilo. Prva v tem sklopu obiskov se je predstavnike loške humanitarne organizacije razveselila jubilantka Marija Toplišek iz Žamerka, ki je dopolnila devetdeset let. Predsednico je spremljal poverjenik Peter Povalej.

V dom starejših Rogaška Slatina, kjer zlata leta preživlja loška krajanka Milka Voga, se je skupaj s predsednico podala Majda Žlender. V imenu organizacije sta ji čestitali za njenih dopolnjenih triindevetdeset let. V Hrastju je petinosemdeseti rojstni dan praznovala Slavica Polšak, obiskala pa sta jo predsednica in poverjenik Milan LipovšekLipovšek Štefka, ki domuje na Žusmu, je pred kratkim dopolnila prav tako petinosemdeset let, roko pa sta ji stisnila in z obiskom razveselila Križnikova in Branko Kovač.

Petinosemdeseto jesen je dočakala tudi loška krajanka Francka Kršlin. Na njenem domu v Loki sta bili toplo sprejeti predsednica skupaj s tamkajšnjo poverjenico Polono Miklavčič. Kot je še Križnikova povedala, jih letos čaka le še en obisk na domu, sicer pa se bodo poverjeniki podali na pot še s koledarji, simboličnimi darili, predvsem pa z željami, da bi leto, ki prihaja prineslo čim več srečnih iskric v oči, čilosti in krepostnega duha. (Majda Rezec, foto: Jelka Križnik)

 

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več