17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Medsebojno sodelovanje je ključ do dobrega gospodarjenja

Ponikva, 10. 3. 2023 – V petek, 10. marca, so se člani Lovske družine skupaj s povabljenimi gosti zbrali na Lovskem domu Tičevo, kjer so pregledali dogodke preteklega leta ter se z novo zastavljenimi cilji že lotili tekočega. V goste so povabili člane sosednjih lovskih družin, njihovemu vabilu pa se je odzvala tudi podžupanja občine Šentjur Silva Koželj.

Lovska družina Ponikva je v preteklem letu že izbrala novo vodstvo družine, zato na občnem zboru posebnega poudarka temu niso dajali, so pa predstavili novega blagajnika, Marka Kolarja, kateremu je po dolgih letih blagajniškega dela svoje delo predal Jože Kodre. Lovska družina Ponikva ima v lasti dvanajst zemljiških parcel s skupno površino okoli 6,3 ha. Vsa zemljišča so vpisana v zemljiško knjigo na ime LD Ponikva.

»Žal smo bili lani primorani podpisati pogodbo s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije in prenesti nekatera zemljišča na Sklad. Prepisanih je skupaj 5 ha. V lasti nam je ostalo še 1,3 ha. Pogodba je notarsko že overjena in v postopku je prepis zemljišč na sklad. Smo pa oddali dne, 19. 9. 2022, vlogo za brezplačni zakup omenjenih zemljišč. Poudaril bi, da so zemljišča vseskozi v naši posesti in rabi,« je problem predstavil starešina Jurij Čretnik.

Končali hladilnico

Lovsko društvo Ponikva ima v lasti Lovski dom Tičevo s pripadajočimi zemljišči. »Kot lahko vidite tudi sami, za Lovski dom lepo skrbimo, za kar bi posebej pohvalil upravnika Lovskega doma Srečka Grobovška (in seveda tudi njegovo ženo) za njegovo skrb,« je še dodal predsednik. V letu 2022 so začeli urejati večjo hladilnico za shranjevanje divjačine, ki so jo letos tudi dokončali. Zahvalil se je Občini Šentjur, Krajevni skupnosti Ponikva in podjetju Gozdič d. o. o. iz Slovenskih Konjic za njihovo pomoč. Zahvala gre vsem, ki so pri tem sodelovali, še posebej Sebastjanu Javorniku.

“Morali smo posekati suhe in preperele hraste v okolici Lovskega doma, ker je obstajala resna nevarnost, da nam lovski dom podrejo. Pohvalil in zahvalil bi se vsej ekipi, ki je pri tem sodelovala.” Predvideno imajo ureditev električnih inštalacij v lovskem domu, ki jo morajo izvesti, saj jim bo podjetje Elektro Celje prestavilo dovodni električni vod in električni števec v zunanjo merilno omarico. Starešina društva Jurij Čretnik je za konec povedal, da je medsebojno sodelovanje članov družine ključ do dobrega gospodarjenja, saj brez pomoči drug drugega skupnih zastavljenih ciljev ne bi pripeljali do vidnih rezultatov. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ponosni na državna prvaka

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več