14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Mesec marec je posvečen družinam

V vrtcu se zavedamo, da je družina najpomembnejša vez v otrokovem življenju, zato smo v naši skupini v mesecu marcu čas posvetili našim družinam. Otroci so ob družinskih  fotografijah pripovedovali o svojih družinskih članihter razmišljali o tem, kdaj jim je z družino najlepše. Tako so spoznavali sebe in druge ljudi in se seznanjali z različnimi oblikami družin. Otroci so se ob pripovedovanju počutili prijetno.

Svoja družinska doživetja so izražali in podoživljali v domišljijski igri Družina, kjer so se spremenili v očke in mamice, bratce in sestrice. V ustvarjalnem kotičku so risali družinske fotografije. Nastale so čudovite slikarije, ki smo jih razstavili v galeriji. Staršem smo izdelali darilca in zanje pripravili nastop. Vodilo nas je ljudsko izročilo. Otroci so za starše iz das mase izdelali lectova srca s svojimi imeni.

Nastali so prekrasni izdelki, ki so jih podarili svojim staršem na srečanju, kjer smo se predstavili z ljudskimi pesmicami in ljudskimi plesi. Med prepevanjem in plesanjem nas je s harmoniko spremljal harmonikar, gospod Peter Krč, ki je popestril naše druženje. Otroci so med nastopom neizmerno uživali. (Adrijana Ivanuša in Lidija Kolar)

Sorodne novice

V vrtcu zaključili leto

Jure Godler

Prejeli smo: Turoben maj posvetili kulturi

Jure Godler

Prejeli smo: Tradicionalni Veseli vrtiljak v Šmarju pri Jelšah

Jure Godler

Eko teden v enoti Pešnica

Jure Godler

Vrtec Šentjur nagrajen na sejmu Altermed

Jure Godler

Dojenček na obisku v vrtcu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več