25.4 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Šentjur, 6.12.2019 – V petek so člani folklorne skupine  Mavrica iz Šentjurja, ki deluje v okviru Varstveno-delovnega centra Šentjur in društva Sožitje Šentjur pripravili Miklavžev koncert. V dvorani Ipavčevega kulturnega centra so tako pričarali čar prihajajočih praznikov, seveda pa so jim pri tem pomagali tudi skrbno izbrani gosti.

Kot prvi so se seveda predstavili gostitelji – člani Folklorne skupine Mavrica. V skupini pleše 8 parov. Njihova pot se je pred leti združila, ko so se povezali z Ljudsko univerzo iz Šentjurja, ki je takrat uredila vse potrebno, da je skupina začela z vajami. Skupino sta najprej vodila zakonca Gelca in Jože Grmek, ki sta skupini dala ogromno strokovnega plesnega znanja in motivacije. Njuno delo danes vzdržuje član folkorne skupine Feliks Ferlež. Za glasbo pa že od vsega začetka skrbi Albin Grosek, ki skupino spremlja na diatonični harmoniki. Skupina se je na koncertu predstavila kar z dvema spletoma starih poznanih ljudskih plesov, katere so plesali že naši dedki in babice ob raznih starih običajih in praznovanjih.

Gostitelji so v goste povabili tudi folklorno skupino Folklora63, ki so se predstavili s spletom primorskih plesov, skupino ljudskih godcev pod imenom Joškotova banda, mlade harmonikaše, kot so Marija in Mihi Grosek ter Klemen Ferlež, Vokalno skupino 7’deci iz Šentjurja ter Otroško folklorno skupino KUD Dolga Gora. Kratek, lep in razgiban koncert je s svojim sporočilom dodal še dodatno vrednost čaru prihajajočih praznikov. Povezovalki koncerta sta bili Monika Čaušević in Tjaša Ferlež, ki sta vse od začetka zabavali občinstvo in si med drugim na odru malce privoščili tudi vokalno skupino 7de’ci, a kaj, ko pa jima fantje tudi na odru niso ostali dolžni …

Podelili Maroltove značke

Ni potrebno bogastvo in razkošje, potrebna je ljubezen, radost in sreča, predvsem pa toplina, ki jo čutimo med seboj. S tem stavkom se je tudi strinjala predsednica zveze Sožitje Katja Vandal, ki je po koncu prireditve bila navdušena nad videnim konceretom. Letošnji koncert pa je bil še posebej poseben za vse plesalce, saj so na koncu koncerta dobili posebne Maroltove značke, ki jih je za petletno delovanje društva podarila predsednica JSKD Anita Koleša.

Poleg Koleševe pa je za konec besedo dobila tudi predsednica zveze Sožitje Šentjur Martina Režek, ki se je zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji koncerta, vsem prisotnim v dvorani pa je zaželela lepe praznike. Posebej se je zahvalila tudi vsem, ki čutijo z društvom in z osebami s posebnimi potrebami ter jih sprejemajo z odprtimi rokami in toplim srcem. Po darilih, čestitkah in besedi gostov so se plesalci in gostje skupaj poslovili s pesmijo Nocoj je ena lušt’na noč. (Tjaša Ferlež, Foto Milan Kukovič)

Sorodne novice

Na Anderburgu raste nova stavba. Kaj bo v njej?

ViP

Vražički s plesom obeležili 20-letnico delovanja

Jure Godler

»Za stare, za mlade, za luštne ljudi …«

Urša Kajba

Na odrskih deskah bo igra Sinoči na vasi

Milenka Blažević

Sožitje Šentjur: Ali sem res drugačen?

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več