17.4 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

Mini Planica na OŠ Dobje

Dobje, 23. 1. 2019 – V sredo se je parkirišče pred OŠ Dobje za en dan spremenilo v prizorišče smučarskih skokov. Najstarejši otroci iz vrtca in učenci od 1. do 5. razreda so postali smučarski skakalci in se zavzeto spuščali po skakalnici.

Mobilna smučarska skakalnica Mini Planica že 5 let razveseljuje male in velike junake širom Slovenije. V tem obdobju je navduševala številne slovenske otroke, izjemen odziv pa je doživela tudi na gostovanjih v tujini. Samo v iztekajočem se koledarskem letu so obiskali skoraj 50 osnovnih šol in več kot 50 drugih prireditev, na Mini Planici se je preizkusilo krepko več kot 15.000 otrok, ki so opravili več kot 100.000 skokov. In kar je pri tem številu najpomembneje – 0 poškodb, le 100.000 nasmehov.

Tako je bilo tudi na OŠ Dobje. Kljub začetnemu strahu in nelagodju je bilo na koncu veselje nepopisno, prav na vseh obrazih je bil pričaran velik nasmeh. Prvi so bili na vrsti otroci iz vrtca. Že po nekaj skokih smo iz skupine zaslišali komentar ene izmed deklic: “Nas ni nič strah, strah je bilo včeraj naše starše.” 

Učenci 3. razreda so povedali:

“Ko je prišla Mini Planica, je bilo zelo fajn. Zelo dobro sem skakala s smučmi, včasih sem pristala tudi na tazadnji.” (Metka Gradič)

“Na skakalnici mi je bilo najbolj všeč, ko sem skočila. Prvič me je bilo malce strah, potem pa nisem želela, da se konča.”  (Iza Uduč)

“Meni je bilo zelo všeč. Zelo sem se zabavala in smejala.” (Ksenija Kolarec)

“Ko je prišla Mini Planica, me je bilo malo strah, kako bom skakala. Ko pa sem prvič poskusila, mi je bilo lepo. Skakala sem kot Peter Prevc.” (Nastja Kolarec)

“Meni je bilo dobro, ker sem se zabaval in ker sem bil hiter.” (Jakob Bezgovšek Škoberne)

“Ko je prišla Mini Planica, sem skoraj počil od veselja. Ko sem prvič skočil, je strah padel z mene. Ko sem skočil petič, sem spoznal, da smučarski skoki niso samo šport, ampak tudi veselje.” (Jernej Hebar)

“Meni je bilo zelo všeč, ker sem se po pristanku naučil kotaliti naprej. Najprej me je bilo strah, potem pa mi je bilo všeč.” (Marcel Škoberne)

 

(OŠ Dobje)

 

 

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Superlativi za edino predstavnico odličnjakov

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dobje najboljša v Savinjsko-Koroški regiji

Jure Godler

Učenci OŠ Dobje »Uživajo v zdravju«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več