-1.6 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Moja razstava ilustracij

Šentjur, 20. 6. 2019 – Galerija Zgornji trg je bila ponovno na novo opremljena. Tokrat so svoje ilustracije razstavljali mogoče bodoči umetniki. Čeprav sta organizatorja, JSKD OI Šentjur in Literarno društvo Šentjur, najprej otvoritev načrtovala na ploščadi pred galerijo, sta se ob nestanovitnemu vremenu vseeno odločila, da prireditev izvedeta na varnem pod streho – v galeriji. Uvod v prireditev so pripravili pevci pevskega zbora Glasbene šole Šentjur, ki pojejo pod umetniškim vodstvom Tine Pečar. Razstava ilustracij je epilog sodelovanja JSKD in Literarnega društva Šentjur, saj oboji to leto praznujejo 20-letnico delovanja. Zato se je porodila zamisel, da v goste povabijo literata in mlade likovnike, ki bi po njegovih pripovedih ustvarjali ilustracije.

 

V goste so povabili znanega slovenskega pisatelja, pesnika, igralca in režiserja Andreja Rozmana Rozo. Mladim umetnikom je pripovedoval predvsem zgodbe, povezane z vodo. Pripovedoval je o Povodnem možu, o Urški, o Povodnem možu in ženi v Blejskem jezeru in podvodnem gozdu. Tako so nastale ilustracije, ki so jih razstavili v galeriji. “Želela bi si, da bi se naše delavnice udeležilo več otrok in vseh šentjurskih šol, vseeno pa se jih je zbralo 16, kar je tudi zelo lepo število,” je povedala vodja JSKD OI Šentjur Anita Koleša. Na razstavo ilustracij pa so povabili tudi enega bolj znanih slovenskih ilustratorjev Zvonka Čoha. Koleševa se je z njim pogovarjala o ilustracijah, za konec pa je tudi sam narisal eno ilustracijo. Vsem mladim likovnikom, ki so sodelovali pri ustvarjanju ilustracij, je organizatorica dogodka čestitala in jim izročila simbolne nagrade. Nadaljevali so na ploščadi s pecivom, sadjem in pijačo v sproščenem vzdušju.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več