14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net
Avtocesta (Foto: Pixabay)

Na avtocesti do Slovenskih Konjic bodo kmalu zabrneli stroji

Dramlje, 9. februar 2023 – Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) se bo kmalu lotila obnove avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami. Gre za zahteven devetkilometrski odsek Štajerske avtoceste, na katerem sta dva predora in štirje viadukti.

Kot izhaja iz javnih naročil, bo projekt izvedel konzorcij novomeškega CGP s partnerjema. To sta sarajevska družba Euro-Asfalt in Iskra iz Ljubljane. Konzorcij je oddal ponudbo za 69,95 milijona evrov brez DDV. Kot ob tem poroča STA, bodo dela vključevala prenovo voziščne konstrukcije, obnovo viaduktov Grapa, Škedenj I. in Škedenj II. s postavitvijo protihrupnih ograj ter nadgradanjo predorov Golo rebro in Pletovarje. Zamenjana bo tudi signalizacija.

Izvajalec naj bi dela začel že letos, končana pa naj bi bila prihodnje leto. Gre za eno večjih investicij v slovenskem avtocestnem omrežju tega in prihodnjega leta. Temu primerno bodo med obnovo prilagojeni tudi vozni pasovi, večinoma bo šlo za vožnjo po polovici avtoceste. (fotografija je simbolična)

Sorodne novice

Na avtocesti divjal in napihal

Jure Godler

Bodo zaradi obnove avtoceste trpele regionalne ceste?

ViP

Obnovljena železniška postaja že prihodnje leto

ViP

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več