7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Na gasilski noči prevzeli novo moštveno vozilo

Dole, 7. 8. 2016 – Člani Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje so tudi letos organizirali tradicionalno gasilsko noč. Dogodek pred gasilskim domom pa so začeli z meddruštvenim tekmovanjem. Gasilska moštva, med katerimi je bilo moč pogreštiti več domačih ekip, so se pomerila med sabo v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF – suha vaja in v hitri mokri vaji “Loeschengriff”, kjer sodeluje sedem gasilcev. Prijavljenih je bilo 14 ekip, med katerimi so se vsi pomerili v mokri vaji, le nekaj pa v suhi vaji. Od vseh ekip so bile štiri ekipe gasilk. Najhitrejše v mokri vaji so bile gasilke PGD Socka pred PGD Ponikvo. Omeniti pa še moramo, da je bilo za naša dekleta iz Ponikve to premierno tekmovanje v mokri vaji. Za zmagovalkami pa so zaostale le slabi dve sekundi. Med gasilci pa so bili najhitrejši gasilci iz Socke, pred Gotovljami in gasilci PGD Dobje, ki so osvojili tretje mesto.

Po končanem tekmovalnem delu je sledil formalni del, kjer so Lokarski gasilci prevzeli v uporabo novo moštveno vozilo, ki zadovoljuje vsem standardom za prevoz moštva in mladih gasilcev. Zanj so odšteli nekaj več kot 45.000 evrov. A praznovaje so začeli s pozdravnimi govori. Zbrane je kot prvi pozdravil predsednik PGD Jože Županc, ki je na kratko opisal zgodovino društva, vse od ustanovitve leta 1900 pa do danes. Podpredsednik GZ Šentjur Branko Uduč je dodal, da je k nakupu avtomobila prispevala tudi šentjurska gasilska zveza, kot je predvideno, po ključu, ki so ga določili v sami zvezi. “Želim, da bi se s tem gasilskim vozilom čm več vozili na usposabljanja in veliko manj na intervencije,” je dodal želje tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci. Poudaril je, da Občina Šentjur moralno in finančno podpira vse dejavnosti gasilskih društev in tako bo tudi naprej. Prisotne pa so pozdravili tudi predstavniki prijateljskega društva iz 860 km oddaljenega Kirschhausena. Župan je predal ključe vozila GVM-1 najprej poveljniku društva Francu Korenjaku, ta pa jih je predal vozniku Branku Planinšku, ki je tudi svečano prisegel, da bo vozilo vedno pripravljeno za pomoč. Po prevzemu vozila je sledilo fotografiranje z vsemi botri ter gasilska veselica z ansamblom Vikend. (Jure Godler)

Sorodne novice

V PGD Lokarje obeležili 120-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Po dveh letih ponovno tekmovala gasilska mladina

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Pod Resevno zagorela dva avtomobila

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več