6.8 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Na Ponikvi zvenele Marijine pesmi

Ponikva, 6.5.2018 – V mesecu maju so v vseh cerkvah predani čaščenju Marije, saj je mesec maj posvečen ravno njej. Tako so na Ponikvi pripravili koncert z naslovom »Čujte zvoniti«, kjer so se predstavili solisti Bogdan Stopar, Renata GračnarMitja Krajnc ter domačinka Saša Fidler. Na koncertu so tako zapeli Marijine, Slomškove in še nekatere druge pesmi. Svojo kvaliteto petja je pokazal tudi Cerkveni mešani pevski zbor Župnije Ponikva, ki šteje 22 članov, njihova zborovodkinja pa je, od letos naprej, Zala Jug, ter Vokalna skupina Nežice. Skupino sestavlja 7 deklet, ki so na samostojno pevsko pot stopile leta 2012, do danes pa so na Ponikvi pripravile dva samostojna koncerta. Skupino vodi Anja Zdolšek.

Celotni koncert je nastopajoče na klavirju in orglah spremljala korepetitorka Neja Skrbiš. Ponkovška cerkev je bila ponovno polna in številni ubrani glasovi pevcev so izvabljali od poslušalcev močne aplavze. Ponkovški gospod župnik Alojz Kačičnik se je na koncu zahvalil vsem nastopajočim in jim v zahvalo za bogat in lep koncert podaril skromen spominek. Kot je na koncu dejal: “Na Ponikvi smo bili deležni pestrega dogajanja, zato smo danes lahko naredili nekaj za naše telo in duha.” Povezovalka koncerta je bila Bernarda Koražija. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Jurij Gorjanc, zdravnik in gorski reševalec

Tjaša Ferlež

Nova Slovenija – krščanski demokrati na izletu v Ljubljani

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Jure Godler

Ali imamo odprto srce do tistih, ki so potrebni naše pomoči?

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več