23.9 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Na Prevorju sanirali in modernizirali javne poti in lokalno cesto

Prevorje, 1. 9. 2018 – K izboljšanju kakovosti življenja na podeželju in k boljši povezavi s svetom vsekakor prispevajo dobre in varne ceste. Korak k temu, ki ni zanemarljiv, so s skupnimi močmi naredili tudi v Krajevni skupnosti (KS) Prevorje. Skupno so sanirali in modernizirali 1390 m. Kot je povedal predsednik KS Prevorje Damjan Maček, so poletni meseci potekali predvsem v znamenju posodabljanja prometne infrastrukture. Tako je koncem avgusta bil saniran in moderniziran odsek na javni poti Dobje–Straška Gorca, v dolžini 496 m, iz razpisa Občine Šentjur.

Sanirali in modernizirali so del javne poti JP 896820/896822 Prevorje – mimo šole, v dolžini 72 m ter odsek javne poti JP 897920/897923 Spodnji Žegar 49, v dolžini 77 m. Občina Šentjur je s protiprašno zaščito in sanacijami obstoječega asfalta posodobila lokalno cesto LC 181140 Gubno – Zg. Krivica, v dolžini 740 m. Rednega gramoziranja cest pa si lahko krajani nadejajo v mesecu septembru. Maček še dodaja, so poleg tega tudi v teku aktivnosti v zvezi posodobitve vodovodne napeljave za mrliško vežo, saj je sedaj dotok vode nezadosten, pomanjkanje pa predstavlja vedno znova pereč problem. (Majda Rezec foto: Majda Rezec, Slavko Novak)

Sorodne novice

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več