3.1 C
Šentjur pri Celju
07/04/2020
sentjur.net

Na Prevorju sanirali in modernizirali javne poti in lokalno cesto

Prevorje, 1. 9. 2018 – K izboljšanju kakovosti življenja na podeželju in k boljši povezavi s svetom vsekakor prispevajo dobre in varne ceste. Korak k temu, ki ni zanemarljiv, so s skupnimi močmi naredili tudi v Krajevni skupnosti (KS) Prevorje. Skupno so sanirali in modernizirali 1390 m. Kot je povedal predsednik KS Prevorje Damjan Maček, so poletni meseci potekali predvsem v znamenju posodabljanja prometne infrastrukture. Tako je koncem avgusta bil saniran in moderniziran odsek na javni poti Dobje–Straška Gorca, v dolžini 496 m, iz razpisa Občine Šentjur.

Sanirali in modernizirali so del javne poti JP 896820/896822 Prevorje – mimo šole, v dolžini 72 m ter odsek javne poti JP 897920/897923 Spodnji Žegar 49, v dolžini 77 m. Občina Šentjur je s protiprašno zaščito in sanacijami obstoječega asfalta posodobila lokalno cesto LC 181140 Gubno – Zg. Krivica, v dolžini 740 m. Rednega gramoziranja cest pa si lahko krajani nadejajo v mesecu septembru. Maček še dodaja, so poleg tega tudi v teku aktivnosti v zvezi posodobitve vodovodne napeljave za mrliško vežo, saj je sedaj dotok vode nezadosten, pomanjkanje pa predstavlja vedno znova pereč problem. (Majda Rezec foto: Majda Rezec, Slavko Novak)

Sorodne novice

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več