14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

(Nade)budni posegli po zlatu

Novo mesto, 7. 6. 2017 – Pot otroških gledaliških skupin na državno tekmovanje še zdaleč ni tako enostavna, kot izgleda. Po izboru selektorja se najboljše skupine iz območnega srečanja gledaliških skupin udeležijo regijskega srečanja ter ponovno na povabilo selektorja imajo tiste, ki so češnja na smetani, pravico do nastopa na državnem srečanju. Do vrha so se ponovno prebili mladi igralci Teatra (nade)budnih pod vodstvom Bojane Potočnik iz OŠ Franja Malgaja Šentjur. Tokrat se je Potočnikova, skupaj z učencem Blažem Pavličem, lotila komedije po motivih knjige sLOLvenski klasiki Boštjana Gorenca Pižame s predstavo Prosto po Gorencu. Teater (nadebudnih) že nekaj let deluje na šoli in zagotovo je z nekaj odmevnimi uspehi na različnih tekmovanjih in z nastopi na najvišjih ravneh v teh letih postal zaščitna znamka šole.

“Moja edina želja je, da ostanejo “budni” tudi, ko zapustijo moj Teater (nade)budnih,” pove menotorica Potočnikova, ki je tudi tokrat ponovno izstrelila predstavo na državno srečanje. Na državnem srečanju, ki ga organizira JSKD, kjer se je uvrstilo dvanajst otroških predstav iz celotne Slovenije, Šentjurčani pa so se ponovno izkazali ter prejeli za svoj nastop zlato priznanje. Nadebudne pa je na srečanje spremljala tudi vodja izpostave JSKD Šentjur Nastija Močnik. Potočnikova se je od večine nastopajočih, ki so devetošolci, poslovila z besedami: “Ne štejejo samo številke, doseženi standardi, NPZ … Štejejo tudi tile trenutki in tudi ti naj odpirajo mladim ljudem poti v svet, v katerega bodo stopili jutri.”

Srebrno priznanje za nastop na regijskem tekmovanju je na zaključni prireditvi prejela tudi predstava Zvedica Zaspanka pod vodstvom Laure Senger Jakončič, Ksenije Rak Steblovnik in Dragice Bebar. (Jure Godler)

Sorodne novice

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več