8.3 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Naj atletska steza dolgo služi in prinaša vrhunske rezultate

Šentjur, 21. 9. 2023 – Zaljučilo se je še eno vlaganje v športno infrastrukturo. Štadion v Športnem parku Šentjur je po tem, ko je bila stara tartanska prevleka že v zelo slabem stanju, dobil novo podobo. Otvoritev so organizatorji sprva nameravalli izvesti že pred enim tednom, a jim je namero preprečil dež. V četrtek pa je vreme v času prireditve vendarle zdržalo, kar so bili veseli tako obiskovalci, kot nastopajoči. Uradni del pa so nekoliko nekonvencialno začeli z Ansamblom Murni. Skupina mladih fantov so si za svoje vzornike vzeli Šentjurske muzikante in nadaljujejo njihov slog glasbe.

Šport visoko na lestvici vrednot

Ker je investicija nastala tudi z doprinosom Fundacije za šport, so uradni del začeli s slovensko himno, ki so jo zapele pevke OŠ Franja Malgaja Šentjur pod vodstvom Melite Račečič. Šport in športna aktivnost so v naši občini visoko na lestvici vrednot, kar poveni, da Občina Šentjur veliko vlaga v dejavnost in športno infrastrukturo. O tem pa je spregovoril tudi župan mag. Marko Diaci. Izrazil je zadovoljstvo ob končanem projektu. Poleg same rekonstrukcije podlage je bilo opravljenih tudi nekaj manjših investicij. Sanirali pa so tudi okvaro na vodovodu, ki se je k sreči pojavila še preden je bil položena nova podlaga. “Verjamem, da se bo lahko sedaj štadion uporabljal nemoteno in brez težav saj naslednjih deset let,” je še dodal Diaci.

Občina Šentjur je za investicijo namenila 290.000 z davkom, od tega je bil prispevek Fundacije za šport okoli 40.000 evrov. Župan pa je vse uporabnike pozval, naj se športni park uporablja skrbno in za namene s katerim je park zgrajen. Zbrane pa je nagovoril tudi predsednik sveta Fundacije za šport Branko Zorman. “Zavedamo se enakomernega razvoja športne infrastrukture v Sloveniji, ki je predpogoj, da se lahko državlljani RS enako dostopno ukvarjajo z športno dejavnostjo. Veseli smo vsake nove pridobitve. Fundacija za šport je k prenovi dodala manjši delež sredstev, vendar bo fundacija sofinancirala tudi projekt tehnološke posodobitve OŠ Hruševec Šentjur, kjer bomo sodelovali pri nakupu nove opreme,” je povedal Zorman. Atletom pa zaželel uspešno uporabo prekrasnega objekta.

Atletika kraljica športa

Spregovoril pa je tudi mag. Primož Feguš, predsednik Atletske zveze Slovenije. “Država in lokalne skupnosti so prepoznale pomen atletike, kar kažejo tudi vlaganja v atletsko infrastrukturo. Letos se bo obnovilo 10 atletskih štadionov, kar je velika pridobitev za slovensko atletiko,” je povedal Feguš. Izpostavil je pomembošt šentjurske atletike, ki je izhodišče za razvoj mladih talentov in izpostavil prednosti bližine OŠ Franja Malgaja Šentjur, saj imajo otroci takojšen dostop na atleski stadion.

Predsednik Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Jože Artnak, se je zahvalil za novo investicijo, ki bo zagotovo vzpodbuda za dobro delo še naprej. Atletski klub je med najbolj aktivnimi športnimi društvi v občini. Veliko vlagajo tudi na podmadek na katerega so ponosni in ga skrbno negujejo. Vsako leto pa številni atleti prejmejo tudi priznanja na prireditvi Športnik leta v Občini Šentjur. “Skozi delovanje v skoraj 30-letnem obdobju smo upravičili zaupanje in vsa vlaganja javnih in zasebnih sredstev na področju atletike,” je povedal predsednik kluba ter izpostavil tudi vse, ki prispevajo k delu atletike – družbo Asfalt Kovač, sodelavke in sodelavce v klubu, atletske sodnike in vse ostale. “Verjamem, da bomo z današnjo prireditvijo dobili nov zagon v atletiki in v športu nasploh,” je zaključil svoj nagovor Artnak.

Simbolični tek uspešnih atletov

Aktivni atleti kluba so v športni opremi pretekli častni krog po prenovljenem tartanu ter se pred ciljno črto pridružili še šrinterjem in tekmovalcem na teku čez ovire. Sodelovali so Filip in Jakob Cmok, Martin Artnak, Val Filej, Filip Lakner in Teja Amon, šprinterji na čelo z Urško Ogrizek, Nacetom Gorjancem, Laro Šturbej in Emo Petrovič. Iz štartnega bloka se jim je pridružila še Doroteja Rajh in šentjurski paraplegik in udeleženec Paraolimpijskih iger Henrik Plank. Vse uspehe atletov, ki so sodelovali pri otvoritvi pa je navedel tudi njihov trener Vlado Artnak, znak za štart pa sta dala Rok Novak in dr. Luka Cmok, kot predstavnika Društva altetskih sodnikov Šentjur. Tako so simbolično prikazali dejavnosti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, ki bo drugo leto slavil svojo 30. obletnico.

Sledil je slavnosti prerez otvoritvenega traku, čas prvega reza pa je pripadla Urški Ogrizek. Zbrani so se po upradnem odprtju prestavili v gostinski objekt ob bazenu in se tako tudi malo skrili pred dežjem. “Naj atletska steza dolgo služi in prinaša vrhunske rezultate,” je prireditev zaključila Polonca Jazbinšek, ki je skrbela za moderacijo. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Priljubljena šentjurska točka žari v novi podobi

Jure Godler

Na 19. atletskem mitingu padel državni rekord

Jure Godler

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

KD Gorica pri Slivnici: Tudi legendarni stoli iz Bosne so se poslovili

Jure Godler

Uradno odprli vrata prenovljene enote vrtca na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več