-2.6 C
Šentjur pri Celju
07/03/2021
sentjur.net

Novega predsednika GZS sprejel župan

Šentjur, 24. 5. 2018 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je na vrtu protokolarne Ipavčeve hiše sprejel novega predsednika Gasilske zveze Slovenije Janka Cerkvenika. Cerkvenik je bil še do nedavnega tudi predsednik šentjurske gasilske zveze, na njegovo mesto pa je sedaj stopil Aleš Guzej. Namen je bil sprejeti novega najvišjega funkcionarja gasilcev in mu s tem tudi uradno čestitati k izvolitvi. “Lahko rečem, da smo na to funkcijo našega občana zelo ponosni,” je povedal župan. Poudaril je tudi, da občina z gasilci sodeluje zelo dobro, predvsem pa, da so gasilci tisti, na katere se lahko občani zanesejo, če pride do požarov in drugih nesreč. “Biti predsednik GZ Slovenije je zelo pomembna funkcija, verjamem, da boste s svojim znanjem in poznavanjem gasilstva zelo dobro vplivali na bodoče življenje naših gasilk in gasilcev,” mu je čestital župan in mu zaželel uspešno delo in mandat ter mu izročil protokolarno darilo.

Janko Cerkvenik se je zahvalil za sprejem in pohvalil sodelovanje med občino in gasilci ter se zahvalil tudi županu. “Dolgoletne izkušnje na področju gasilstva sem si nabral ravno v tej občini in vedno ponosno povem, da sem Šentjurčan,” je dodal. Poudaril je, da je v gasilstvu aktiven 3o let in se je vseskozi izobraževal in usposabljal. V Sloveniji je okoli 162.000 prostovoljnih gasilcev, od tega jih je 80.000 operativnih gasilcev. V tej množici je tudi 37.000 mladih in tretjina žensk. “Nujen je medgeneracijski dialog,” je poudaril predsednik GZS. Čestitke je sprejel še od direktorja OU Jožeta Palčnika, od svojega naslednika Aleša Guzeja ter poveljnika GZ Šentjur Martina Cmoka. (Jure Godler)

Sorodne novice

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več