14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

O ljubezni iz obeh plati

Šentjur, 11. junij 2017 – Na minuli nedeljski večer so članice Vokalne skupine Glasovir ob koncu pevske sezone pripravile tradicionalni Večer pod Ipavčevo lipo, tokrat z naslovom »Druga plat«. Sproščujoč koncert se je odvijal na Vrtu Ipavčeve hiše, ki je bil poln ljubiteljev ubranega ženskega petja. Glasovirke so se pod vodstvom umetniške vodje Simone Zdolšek in ob spremljavi pianistke Blanke Čakš posvetile ljubezenski tematiki iz ”vseh plati”. Prav tako ljubezenska je bila Še ljubezen je, kjer se je z aranžmajem in kot solistka predstavila Tina Pečar. Med pesmimi so za kratke napovedne vložke poskrbeli otroci pevk, ki so med Adamičevo pesmijo Breskvice tudi poslušalce pogostili – z breskvicami. Po vsaki slišani pesmi skozi koncert so pevke na veliko belo platno na odru pobarvale svoj košček in tako izrisale ljubezen tudi s te plati. Na platnu je namreč nastalo veliko srce.

V nadaljevanju sta nastopili gostji Briki, solistka Martina Kocina in pianistka Ingrid Mačus, ki sta v stilu zapeli nekaj ljubezenskih balad in popevk. Glasovirke so skupaj z gostjama koncert zaključile s priredbo Cohenove Hallelujah – Le verjemi ter slovensko ljubezensko himno Dan ljubezni. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

1. april: Žgečkljive vsebine v Zgornjem trgu?

ViP

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več