10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Ob 100. obletnici društva lani prevzeli novo vozilo

Ponikva, 11. 2. 2023 – V soboto, 11. februarja, so se na svojem 101. rednem letnem občnem zboru zbrali gasilci PGD Ponikva, ki so se ozrli na preteklo delovno in jubulejno leto ter si že postavili cilje, katere se bodo trudili uresničevati. Po besedah predsednika Franca Hrovatiča je društvo preteklo leto začelo marljivo delati že na samem začetku.

V mesecu januarju so pripravili tradicionalne koline, ki društvu predstavljajo medsebojno druženje, hkrati pa nekaj dodatnih dobrot ob aktivnostih, delovnih akcijah in podobno. Kmalu za tem se je moški del lotil manjše prenove garaže, kjer so naredili prostor za prikolico moštvenega vozila. Že zgodaj spomladi so se člani gasilskega društva podali po domovih krajanov, kjer so s prostovoljnimi prispevki začeli pridobivati sredstva za novo moštveno vozilo, ki je bilo slavnostno prevzeto v juliju, ko je društvo praznovalo 100.  obletnico svojega delovanja.

Imeli pet intervencij

Meseca maja so tradicionalno postavili smreko in se s svojimi tekmovalnimi ekipami skozi pretekle mesece že aktivno pripravljali na gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Šentjur, ki je potekalo v Celju konec meseca maja. Tekmovalne ekipe so na tekmovanju dosegle odlične rezultate. Kot je v svojem poročilu povedal poveljnik društva Srečko Mohor, so se na tekmovanje odpravile štiri ekipe, ki so se dobro odrezale. Tri ekipe so celo odšle na regijsko tekmovanje v Rogatec, kjer jim je zmanjkalo čisto malo športne sreče za nastop na državnem tekmovanju.

Poleg tekmovanj so v preteklem letu gasilci PGD Ponikva imeli pet intervencij, ko so odhiteli na pomoč. Poleg intervencij so veliko naredili tudi na operativnem področju. Izobraževali so svoje člane, opravili kar nekaj prevozov pitne vode ter v oktobru pripravili taktično vajo, kjer so preizkusili in obnovili svoje znanje. Prav tako so v preteklem letu sodelovali na Gasilski olimpijadi, ki je potekala v Celju. Mohor je ob koncu svojega poročila podal tudi osebno zahvalo za trud in delo, ki je bilo opravljeno v času njegovega poveljniškega mandata. Kot je povedal, po trinajstih letih funkcijo poveljnika predaja Andreju Kumbergerju, ob vsem tem pa si želi, da društvo še naprej dobro sodeluje in vedno znova dokazuje, da so Pon’kovški gasilci dobra ekipa!

V enem letu prevzeli 2 vozili

Po tehtnem premisleku in nekaj opravljenih telefonskih pogovorih z izvajalcem se je gasilsko društvo na upravnem odboru odločilo, da gre v nabavo novega gasilskega vozila z oznako GCGP-2. Člani gasilskega društva vsako leto  razrežejo in shranijo les mlaja. Letos so se odločili, da iz shranjenega lesa, ki se ga je v nekaj letih nabralo kar nekaj, naredijo komplete miz in klopi. Tako jim je uspelo narediti kar 30 kompletov miz in klopi, ki so jih uporabili že na obeh gasilskih veselicah v preteklem letu.

Odločili so se, da v mesecu septembru izpeljejo tradicionalno gasilsko tekmovanje v memorial Ivana Buserja v sklopu športnega dneva na Ponikvi. Ker pa so razmere in ugodne rešitve, da novo vozilo do septembra že pripeljejo v domačo garažo gasilskega doma, kazale na to, so gasilci vedeli, da vse to ne bo le tradicionalna veselica, ampak bodo k vsemu temu dodali tudi prevzem novega gasilskega vozila. Tako so izpeljali še en dobro obiskan dogodek na Ponikvi.

Zavihali rokave

Poleg priprav in dela so bili Ponkovški gasilci pridni tudi v kuhinji. Kar nekajkrat so skuhali golaž in z njim pogostili goste na prireditvah naše občine. Po vsem delu in trudu so si čas za sprostitev vzeli v oktobru, ko so se odpravili na izlet, natančneje na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Ogledali so si znamenitosti ter z ladjo zapluli v slovensko morje. Lep sončen dan je izlet naredil še lepši. Kot je že tradicionalno, so za konec leta posebno pozornost namenili jubilantom, ki so se jim zahvalili in čestitali z majhno malenkostjo. Ob tem dogodku so nazdravili uspešnemu letu in se že pogumno podali v novo. (Tjaša Ferlež, Foto: Bernarda Horvat)

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več