16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Občina Šentjur praznovala

Občina Šentjur je včeraj, 24. septembra, obeležila svoj praznik s svečano akademijo in slavnostno sejo. Na Mestnem trgu, kjer se je tokrat odvijala osrednja prireditev, so bila podeljena tudi občinska priznanja. Uvodoma je zbrane nagovoril župan mag. Marko Diaci, ki  je v nagovoru izrazil prepričanje, da je Občina Šentjur s svojo močno investicijsko dinamiko ter infrastrukturo, ki jo vzpostavlja, na pravi poti. Izpostavil pa je negotove čase za občine, ki jih novi predlogi o financiranju in o reorganizacijami z ukinitvami nekaterih postavljajo v zelo težak položaj. Vendar je poudaril tudi sledeče: »Če smo sposobni v teh časih, ko so edina konstanta spremembe na slabše, vlagati na vseh področjih, projekte sofinancirati, speljati in zanje pobrati še del vedno bolj pičle državne in evropske pogače, potem imamo lahko res upanje za prihodnost. Verjamem, da hodimo po pravi poti in da bo Občina Šentjur iz te izkušnje prišla močnejša, modrejša in dobro pripravljena na nove izzive.«
 Zbrane je pozdravil ter jim čestital tudi župan pobratene srbske občine Požega Milan Mićovič, sicer pa so se slovesnosti udeležili tudi župani občin Šmarje pri Jelšah, Jože Čakš, Podčetrtek, Peter Misja, Dobje, Franc Leskovšek in Sevnice Srečko Ocvirk. Prav tako so prišli generalni direktor policije Stanislav Veniger in številni visoki predstavniki policije.
Prireditev se je nadaljevala s slovesno podelitvijo priznanj, delo občinske komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Boštjan Pisanec.
Pisna priznanja s knjižno nagrado za prizadevno učenje, katerega rezultat so odličen uspeh in prejeta priznanja, za aktivnosti v organih šole in izven nje, za prijateljski odnos do sošolcev, učiteljev in drugih občanov so prejeli  naslednji učenke in učenci ter dijak:

Barbara LIPNIK na predlog OŠ Slivnica pri Celju,
Zala BELAK na predlog OŠ Dramlje,
Matic VERTAČNIK na predlog OŠ Planina pri Sevnici,
Jan ŠKOBERNE na predlog OŠ Hruševec – Šentjur,
Jernej BRGLEZ na predlog OŠ Blaža Kocena Ponikva,
Neža ZDOLŠEK, na predlog OŠ Franja Malgaja Šentjur,
David ŠKET na predlog Šolskega centra Šentjur, Srednje poklicne in strokovne šole,
Timotej UŽMAH na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur – za izjemne uspehe na mednarodnem in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njegov prispevek h glasbeni tradiciji občine.

Ipavčevo plaketo pa je je na predlog PGD Lokarje prejel Jože Županc za dolgoletno odgovorno delovanje na področju prostovoljnega gasilstva v PGD Lokarje in v Gasilski zvezi Šentjur, za vzorno vodenje obeh organizacij ter požrtvovalnost pri njunih humanitarnih in ostalih dejavnostih in s tem tudi za ohranjanje visokega nivoja ter napredek gasilstva, kar predstavlja tudi neprecenljiv doprinos k razvoju Občine Šentjur. Vrhunski glasbeni spektakel so pripravili člani Policijskega orkestra pod taktirko Tomaža Kmetiča in odličen baritonist Matjaž Robavs, prireditev je povezoval Luka Žerjav. (P. M.)

Sorodne novice

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan sprejel zlate maturante

ViP

Moja domovina v zborovski pesmi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več