27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Od resničnosti do sanj

V torek, 24. aprila, je med svojim obiskom domovine obiskal Šentjur tudi generalni častni konzul Alfred Brežnik. Bržnik sicer domuje v Sydneju in je sodeluje v veliki skupnosti Avstralskih SLovencev. V Knjižnici Šentjur je predstavil knjigo Od sanj do resničnosti.

V knjigi je zbrano gradivo o prizadevanju Avstralskih Slovencev o samostojni poti Republike Slovenije, takrat republike v SFRJ. Kronika obsega kar 850 strani, objavljeno pa je skoraj celotno publicistično gradivo, dopisi, fotografije in izrezi objav v medijih. To obsežno gradivo so objavili ob 20-letnici samostojnosti Republike Slovenije. Brežnik je knjižnici podaril tudi Slovensko pismo 1990-1992, kjer gre za kopije informativnega lista, ki je izhajal v tistem obdobju. From Dreams to reality pa si lahko breberete tudi v digitalni knjižnici.

Obisk Alfreda Brežnika je privabil premnogo katere obiskovalce, saj je bila skupna dvorana na drugem nadstropju občinskega objekta, kar pretesna za vse.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več