14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Odslej z večjo, sodobnejšo in urejeno kmetijsko trgovino

Šentjur, 18. junij 2016 – Sobota je bila za člane Kmetijske zadruge Šentjur velik dan. Odprli so popolnoma prenovljeno in razširjeno kmetijsko trgovino, namenjeno oskrbi z repromaterialom za vse, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. Ob tem prazničnem dnevu pa je direktor KZ Šentjur Zvonko Pušnik spregovoril tudi o samih začetkih ustanovitve zadruge. Ta je bila prvič vpisana v sodni register leta 1948, čeprav je poslovala že prej. Sedem let kasneje pa jo je zaradi slabega poslovanja prevzela KZ Kalobje. Leta 1952 so odkupili stavbno parcelo in travniško parcelo, kjer stojijo prostori KZ še danes. Leto 1960 je bilo za zadružništvo pomembno, saj so se združile vse KZ v občini v enovito KZ Bodučnost Šentjur, šest let kasneje pa so je združila v podjetje KK Šentjur, kjer je poslovalo več TOZD-ov. Prvo trgovino v Šentjurju so odprli 5. aprila 1994. Leta 2014 pa so ponovno odkupili prostore Trgovine Jurček in tja preselili svojo dejavnost.

Razpolagajo s 475 m2 površin, od tega je prodajni del s pisarno 336 m2, skladišče 90 m2 ter ostali prostori 49 m2. “Z izvedbo te investicije bomo lažje zadostili potrebe in želje naših zvestih kupcev, saj bodo večji prostori omogočali boljšo založenost, preglednost in nenazadnje tudi lažje delo zaposlenih,” je povedal direktor Pušnik. Novo trgovino pa je pohvalil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, domači župnik Vinko Čonč pa je novo pridobitev tudi blagoslovil. Za povezovanje programa, kjer je zaigral Pihalni orkester Šentjur, zapel MoPZ Dramlje, je skrbel Martin Luskar. Po svečanem prerezu traku so tako v prenovljeno trgovino prvič vstopili številni kupci. Organizatorji pa so poskrbeli tudi, da njihove stranke ta dan niso bile ne lačne ne žejne. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Naj atletska steza dolgo služi in prinaša vrhunske rezultate

Jure Godler

Priljubljena šentjurska točka žari v novi podobi

Jure Godler

KD Gorica pri Slivnici: Tudi legendarni stoli iz Bosne so se poslovili

Jure Godler

Uradno odprli vrata prenovljene enote vrtca na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več