6 C
Šentjur pri Celju
18/10/2021
sentjur.net

OŠ Dobje prva Microsoftova inovativna osnovna šola v Sloveniji

Dobje, 1. 12. 2015 – Najboljši zgled, kako je mogoče v izobraževanju učinkovito uporabiti najsodobnejše tehnologije in učence z njimi bolje pripraviti na uspešno življenje v 21. stoletju, nudijo mentorske in inovativne šole. Peščici inovativnih osnovnih šol se je novembra pridružila Osnovna šola Dobje. Rezultat iskanja vedno novih izzivov v poučevanju s pomočjo sodobne tehnologije in sodobnih načinov poučevanja so motivirani in aktivni učenci, ki so sposobni dosegati višje učne cilje in trajno znanje. Istočasno je šola postala bogatejša za devet učiteljic, ki so prejele naziv Microsoftov inovativni učitelj. Te učiteljice so: Mateja Pintar, Miroslava Minič, Magda Doberšek, Nataša Robič, Barbara Hebar, Janja Polenšek Davidovski, Boža Jazbinšek, Lea Gosar in Marija Blažič.

“Vključitev v Microsoftove programe je šoli omogočila dostop ne le do programske in strojne opreme, ki jo smiselno umeščajo v pedagoški proces, ampak tudi vpogled v najnovejše razvojne smernice. Z našimi programi želimo spodbuditi znanja in veščine 21. stoletja, kot so sodelovanje, kritično razmišljanje in kreativnost,” je povedala Marina Dražetič, vodja izobraževalnega programa pri Microsoftu Slovenija.

“Učitelji na OŠ Dobje nenehno iščejo drugačne metode in oblike dela ter učijo učence veščin, ki jim bodo v življenju in pri njihovem poklicu pomagale na poti do uspeha. Zaradi tega se nenehno dodatno izobražujejo in sodelujejo v različnih projektih, svoje znanje in veščine suvereno prenašajo učencem, učenci pa so motivirani, prevzamejo odgovornost za svoje učenje in posledično dosegajo odlične rezultate. Zavedati se moramo, da klasično poučevanje, kot smo ga poznali do sedaj, ni dovolj. Učenci potrebujejo za motivacijo in novo osvojena znanja in veščine mnogo več,” je povedala Suzana Plemenitaš, ravnateljica OŠ Dobje

Z uvajanjem novih metod poučevanja na OŠ Dobje spodbujajo in razvijajo tako imenovane spretnosti in znanja 21. stoletja, kot so kritično razmišljanje, ustvarjalnost in sodelovanje. Ob tem se učenci učijo tudi uporabe sodobne tehnologije, s pomočjo katere lahko presežejo meje učilnice, šole, države in tudi celine.

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: Sožitje za varnost v cestnem prometu v Dobju

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Praznovali desetletnico dobjanskega vrtca

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več