-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Recital pretrd oreh tudi za celjske srednješolce

Celje, 14. 4. 2014 – O recitalu, ki so ga pripravili učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur, ki delujejo pod imenom Teater (nade)budnih, smo že pisali. Recital je bil po odlični predstavi na območnem tekmovanju gledaliških srečenj mladih – Vizije, v Slovenskih Konjicah, predlagan za nastop na regijskem nivoju. Res, ti si ta je naslov recitala, ki ga je pripravila mentorica Bojana Potočnik, učiteljica slovenščine na zgoraj omenjeni šoli. Z njim so učenci nastopili tudi na regijskem tekmovanju v prostorih I. gimnazije v Celju. Pred njimi so nastopili “domačini” – dijaki celjske gimnazije pod vodstom perspektivnega režiserja in scenografa Luke Marcena, ki se je že predstavil v Šentjurju z dvema predstavama Žabe ali Prilika o ubogem in bogatem Lazaju in Ionescovo predstavo Učna ura. Tokrat so celjani upodobili Grumovo dramo Dogodek v mestu Gogi.

Za njimi so nastopili naši (nade)budneži in pred težkim dijaškim občinstvom, ki so iz prvih vrst s smehom motili koncentracijo mladih recitatorjev, svojo nalogo opravili več kot odlično. Skoncentrirano so odrecitirali svojo poezijo in kotički ust jim niso niti za trenutek ušli ob neresnosti mladega in nezrelega občinstva. Deseterica mladih igralcev Jan Rudež, Amadej Blazinšek, Špela Jezovšek, Nina Kovačić, Katja Kolar, Monika Smrečnik, Lea Končan, Angelika Fidler in Ana Golnar je svojo nalogo opravilo več kot odlično in njihovo predstavo sta zelo pohvalila tudi selektorja – igralka Ana Ruter in Matjaž Šmalc, režiser in svetovalec za gledališčno in lutkovno dejavnost. Pohvalila sta tako izbor besedila kot zrelost recitatorjev, ki razumejo zelo težko poezijo in sporočilo, ki ga je vkomponirala v recital mentorica Bojana Potočnik. Na regijskem nivoju si bosta selektorja ogledala še tri predstave v Kulturnem domu Radeče ter se odločila za predstavo, ki jima bo pustila največji pečat. Izbrana predstava se bo udeležila državnega srečanja gledaliških skupin Vizije, ki bo v Novi Gorici. (J. G.)

Sorodne novice

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler

Prejeli smo: Šentjurski osnovnošolci ponovno na smučanju

Jure Godler

Dobili urejeno posodobljeno učilnico na prostem

Jure Godler

Ob gradnji krožišča bo spremenjen cestni režim

Jure Godler

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več