10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Otroške gledališke predstave navdušile

Šentjur, 10. 3. 2017 – Osrednji del srečanja gledaliških skupin osnovnih šol občine Šentjur je bil v petek, 10. 3. 2017, ko so se v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur zvrstile kar štiri gledališke skupine osnovnih šol občine Šentjur. Srečanje, ki ga je organizirala Nastija Močnik, vodja šentjurske izpostave JSKD, je budno spremljal igralec Bojan Maroševič, ki bo izbral najboljše predstave za regijsko srečanje.

Prvi so se predstavili učenci razredne stopnje OŠ Franja Malgaja Šentjur s predelavo znane zgodbice Frana Milčinskega – Ježka Zvezdica Zaspanka. Predstavo je režirala Laura Senger Jakončič ob pomoči Ksenije Steblovnik Rak, ki je poskrbela za plesne vložke. Z nekajmesečno zamudo so zimo priklicali učenci OŠ Slivnica pri Celju s predstavo Babica zima, kje si? Po predlogi Vladke Roginič je režijo prevzela Branka Brodej. Mladi igralci pa so si nadeli ime “BB show”. Sledila je zimzelena tematika o Kekcu, ki so ga zaigrali učenci OŠ Blaža Kocena Ponikva. Da je vse teklo kot namazano, je skrbela Irena Zevnik. S Cesarjevimi novimi oblačili pa so se po istoimenski pravljici Hansa Christiana Andersena soočili igralci Dramske skupine Ostržek OŠ Dramlje, ki jo je vodila Anica Čede.

Spremljevalec srečanja bo zagotovo imel precej težkega dela, da se bo odločil, katera gledališka skupina je izstopila iz povprečja. Območno srečanje otroških gledaliških skupin ima v naši občini veliko težo in vlogo pri rasti kakovosti otroških predstav. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na šentjurskem odru dve od izbranih predstav

Jure Godler

Od smrečke in palčkov do kurjega očesa

Jure Godler

Štefka Drolc – Srečna sem, ker sem igralka

Tjaša Ferlež

Po štirih letih zopet revija vokalnih skupin

Jure Godler

Revija odraslih pevskih zborov vstopa v četrto desetletje

Jure Godler

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več