14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Javorje, 24. 10. 2021 – V nedeljo, 24. oktobra, je Kozjansko stresel močan potres, ki je poškodoval nekaj hiš. Močno se je poškodovala hiša v naselju Javorje, ki je po potresu tudi zagorela. V hiši naj bi ostali ujeti trije otroci in dedek, ki si je v spodnjih prostorih objekta v nedeljskem popoldnevu pekel kostanj.

Ob klicu na pomoč so na intervencijo nemudoma odhiteli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica pri Celju. Odpeljali so se na intervencijo in pregledali stanje objekta in pričeli z reševanjem poškodovanih. Ob potresu so na objektu nastale večje poškodbe, zrušil se je del ostrešja in pretrgal električne vode, ki so padli na seno pod ostrešjem in zanetili požar.

V sobi so ostali ujeti otroci, ki so se tam igrali. Gasilci so pregledali objekt in varno rešili otroke, ki so iz nesreče odnesli le nekaj manjših prask. Otroci si zaradi zadimljene garaže niso upali iz objekta. Požar so najprej opazili in na pomoč poklicali domači člani družine. Ob pregledu objekta so gasilci odkrili tudi dedka, ki je na mirno jesensko popoldne pekel kostanj, ki pa bi zanj skoraj lahko bil usoden. Poškodovanca so tako odnesli na varno, iz ognja pa so odnesli plinsko jeklenko in jo ohladili, ter tako preprečili še eksplozijo, ki bi nastala zaradi temperature in pritiska.

Nesreča nikoli ne počiva

Stari rek pravi »nesreča nikoli ne počiva« in kot lahko beremo, se vse lahko zgodi takrat, ko to najmanj pričakujemo. Gasilci PGD Slivnica so tako ob mesecu požarne varnosti pripravili operativno vajo, kjer so se praktično pripravljali na morebitno posredovanje ob podobni nesreči, ki bi se lahko zgodila. Vajo je pripravil Matija Iskra, ogledala pa sta si jo poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok in regijski poveljnik Darko Mikša. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ogenj v celoti uničil hišo

ViP

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več