17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Peš po levi – lučka v desni: Preventivna akcija šentjurskih policistov

Policisti Policijske postaje Šentjur že nekaj let posebno skrb namenjajo pešcem, saj so ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu.Policisti Policijske postaje Šentjur bodo  danes,  27. januarja, med 18. in 22. uro na območju Policijske postaje Šentjur izvajali akcijo »PEŠ PO LEVI – LUČKA V DESNI«.

V aktivnostih bodo sodelovali tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zveze šoferjev in avtomehanikov Celje. Preglednik ŽŠAM bo preverjal ustreznost višine nastavljivosti svetlobnih teles na vozilih,  kar je zelo pomembno pri zaznavanju pešcev v prometu.   Šentjurski policisti želijo z aktivnostmi opozoriti pešce na nevarnost, ki jim grozi, če ne uporabljajo ustreznih odsevnih teles. Zato bodo nocoj vsakemu pešcu dali zloženko. Tistim pešcem, ki bodo  hodili brez kresničk, pa bodo  kresničke oziroma odsevne trakove podarili.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več