19.8 C
Šentjur pri Celju
16/07/2020
sentjur.net

Pester vikend za loške gasilce

Loka pri Žusmu, 13. Oktober 2019 – Za pestro dogajanje so poskrbeli tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Loka pri Žusmu. V soboto so pripravili dan odprtih vrat, že naslednji dan v nedeljo pa še operativno vajo na domačiji Kolar. V soboto so različnim starostnim generacijam prikazali nepravilne in pravilne pristope gašenja začetnih požarov v kuhinji (vžig olja in plina). Hkrati pa so gasilci PGD Laško izvajali servis in prodajo gasilnih aparatov. V nedeljo zjutraj pa so izvedli še taktično vajo, ki sta jo pripravila Srečko Krajnčan in Miran Motoh.

Zagorelo v lopi

V strojni lopi je gospodar polagal izolacijsko maso po steni in s tem uporabljal plamenski gorilnik s plinsko bombo. Šel je iskat novo izolacijsko maso v zunaj parkirani kombi. Gospodinja ga med tem zmoti z vabilom v stanovanjsko hišo na jutranji zajtrk. Pozabil je ugasniti plamenski gorilnik, tako se je vnela masa in s tem tudi posledično cev na gorilniku in plinska bomba. Zaradi visoke temperature je velika možnost eksplozije plinske bombe.

Zagorel je tudi traktor. Ogenj se je hitro razširil po celotni notranjosti lope. Ko se je gospodar vrnil proti lopi, je opazil dim in plamene v strojni lopi. S kriki je opozoril domačine in ti so takoj poklicali na 112 center za obveščanje in prijavi požar, da gori v strojni lopi, v Babni gori, blizu večjega naselja Loka pri Žusmu. Ko je bilo javljeno na regijski center za obveščanje, je v strojni lopi že močno gorelo, požar se je začel širiti skozi odprta vrata in v ostrešje lope, tako je celoten objekt zajel precej gost dim.

Na vaji so poleg gasilcev iz Loke sodelovali tudi gasilci PGD Sveti Štefan, PGD Pristava pri Mestinju in PGD Dobrina. Vajo pa so si ogledali predsednik gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZŠ Martin Cmok. Pristoni so bili še podpoveljnik GZŠ Andrej Golčman, podpoveljnik GZ, pov. GPO Podčetrtek Sandi Gobec in Poveljnik GPO Šmarje pri Jelšah Rok Stiplovšek. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Jure Godler

Pomagajmo Planinčanu, ki je v požaru ostal brez vsega

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več