11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Peti Anin večer – tokrat z avtorico knjige Zdaj sem tvoja Moja

Prevorje, 17. 2. 2023 – Kulturno društvo Prevorje že vrsto let prireja Anine večere, vsakič z drugo tematiko. Enkrat nas poučujejo, drugič zabavajo. Za nami je čudovit, zelo ganljiv in lepo obiskan Anin večer z Vidko Kuselj, ki nam je zelo čutno predstavila svojo knjigo Zdaj sem tvoja Moja. Njena zgodba je boleča izkušnja o neozdravljivi bolezni (alzheimerjevi demenci), ki je prizadela njenega moža in ob njem je sama doživljala vso krutost tega dogajanja, nepredstavljive notranje stiske, občutke krivde, psihične in fizične bolečine, skratka vse obraze življenja z dementnim možem. Prisotni smo se »borili« s solzami in svojimi čustvi, kar pa so uspešno omilili pevci, ki jih je pripeljala s seboj: Rajhenburški oktet.

Nesebična ljubezen

Tudi Vidkin mož je pred boleznijo pel z njimi. Pevci so z občutkom vpletali prav izbrane pesmi, nekatere tudi redko slišane, na koncu pa so z njimi zazvenele še citre izpod spretnih prstov Jasmine Levičar. Večer je bila zgodba o izjemni nesebični in brezpogojni ljubezni, ljubezni, ki se kali skozi pekel in se nikoli ne sprašuje, kaj dam in kaj za to dobim, temveč do konca izpolnjuje dano poročno zaobljubo. Vodja naših večerov Marija Frece Perc je nastopajočim namenila pohvalne besede in se jim zahvalila, Vidki pa predala prav posebno darilo našega člana.

Martin Magdalenc ji je poleg darila zapisal tudi sporočilo: spodaj temna deska iz ameriškega oreha predstavlja težke, temne stvari v našem življenju, iz katerih se velikokrat kaj naučimo. Naj jih bo čim manj. Zgoraj pa vrtljiva, servirna svetla deska iz hruške, predstavlja zatekanje človeka v bolj svetlo prihodnost. Na svetlo desko se naj nalagajo dobre stvari in naj se vrtijo v pravi smeri.Po izročenih darilih in zahvalah smo lahko poklepetali z gosti, kupili knjigo gospe Vidke in se podružili ob dobrotah vaščanov iz Košnice. Hvala vam. Ko smo se pogovarjali o večeru, pa se je večkrat zaslišal stavek: “To bi mi bilo pa res žal, če bi zamudil/zamudila.” (Martina Kosaber Gril)

Sorodne novice

Seminar temeljnih postopkov oživljanja na Prevorju 2022

Jure Godler

Citre so se znova vrnile na prevorski oder

Jure Godler

Očistili Prevorje in okolico

Jure Godler

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več