25.4 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Peti Anin večer – tokrat z avtorico knjige Zdaj sem tvoja Moja

Prevorje, 17. 2. 2023 – Kulturno društvo Prevorje že vrsto let prireja Anine večere, vsakič z drugo tematiko. Enkrat nas poučujejo, drugič zabavajo. Za nami je čudovit, zelo ganljiv in lepo obiskan Anin večer z Vidko Kuselj, ki nam je zelo čutno predstavila svojo knjigo Zdaj sem tvoja Moja. Njena zgodba je boleča izkušnja o neozdravljivi bolezni (alzheimerjevi demenci), ki je prizadela njenega moža in ob njem je sama doživljala vso krutost tega dogajanja, nepredstavljive notranje stiske, občutke krivde, psihične in fizične bolečine, skratka vse obraze življenja z dementnim možem. Prisotni smo se »borili« s solzami in svojimi čustvi, kar pa so uspešno omilili pevci, ki jih je pripeljala s seboj: Rajhenburški oktet.

Nesebična ljubezen

Tudi Vidkin mož je pred boleznijo pel z njimi. Pevci so z občutkom vpletali prav izbrane pesmi, nekatere tudi redko slišane, na koncu pa so z njimi zazvenele še citre izpod spretnih prstov Jasmine Levičar. Večer je bila zgodba o izjemni nesebični in brezpogojni ljubezni, ljubezni, ki se kali skozi pekel in se nikoli ne sprašuje, kaj dam in kaj za to dobim, temveč do konca izpolnjuje dano poročno zaobljubo. Vodja naših večerov Marija Frece Perc je nastopajočim namenila pohvalne besede in se jim zahvalila, Vidki pa predala prav posebno darilo našega člana.

Martin Magdalenc ji je poleg darila zapisal tudi sporočilo: spodaj temna deska iz ameriškega oreha predstavlja težke, temne stvari v našem življenju, iz katerih se velikokrat kaj naučimo. Naj jih bo čim manj. Zgoraj pa vrtljiva, servirna svetla deska iz hruške, predstavlja zatekanje človeka v bolj svetlo prihodnost. Na svetlo desko se naj nalagajo dobre stvari in naj se vrtijo v pravi smeri.Po izročenih darilih in zahvalah smo lahko poklepetali z gosti, kupili knjigo gospe Vidke in se podružili ob dobrotah vaščanov iz Košnice. Hvala vam. Ko smo se pogovarjali o večeru, pa se je večkrat zaslišal stavek: “To bi mi bilo pa res žal, če bi zamudil/zamudila.” (Martina Kosaber Gril)

Sorodne novice

Zgradili bodo 11 kilometrov vodovoda

Jure Godler

Vseslovensko petje s srci na Prevorju

Jure Godler

Četrti Anin večer: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?

Urša Kajba

Čarobnost praznikov na Aninem večeru

Jure Godler

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več