-0.8 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Ponikva, 30. 8. 2020 – V nedeljo so se gasilci Prostovoljnega Gasilskega društva Ponikva odločili, da že drugo leto zapored organizirajo pohod, kjer se odpravijo peš s Ponikve na Kebelj. Fantje so v nedeljo zgodaj zjutraj krenili s Ponikve. Pot jih je vodila skozi Lutrje, Slatino, Kraberk, Žiče, Dražo vas, Tepanje, Oplotnico, vse do gasilskega doma na Keblju.

Pot, dolga 25 km, ni bila »mačji kašelj«, saj so se fantje srečali tako z ravnino kot s hribi. Dobro je omeniti, da Kebelj leži na severozahodu Bistriškega Pohorja, kjer se gručasta vas Kebelj nahaja na nadmorski višini 677-710 m. Kebelj je skupaj s še šestimi zaselki samostojna krajevna skupnost občine Slovenska Bistrica.

Fantje so se s Ponikve na Kebelj peš odpravili že drugič zapovrstjo, sama ideja pa je padla na pobudo gasilskega društva Kebelj, saj sta obe gasilski društvi med seboj tesno povezani. Kot pravijo fantje, je bilo malce naporno, a hkrati zabavno in veselo. (Tjaša Ferlež. Foto: PGD Ponikva)

Sorodne novice

Zavihali rokave in obnovili videz gasilskega doma

Tjaša Ferlež

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež

Gasilci PGD Ponikva četrti v na državnem tekmovanju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več