3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

PGD Ponikva: Skupno podelili kar 56 priznanj

Ponikva, 8. 1. 2020 – V soboto, ko v Sloveniji praznujemo slovenski kulturni praznik, so se gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva zbrali na njihovi redni letni skupščini. Kot se za slovenski kulturni praznik spodobi, so gasilci svojo skupščino najprej začeli s kratkim kulturnim programom, ki so ga pripravili kar domači Podokničarji. Sledil je uvodni pozdrav domačega predsednika gasilskega društva Franca Hrovatiča, ki je po pozdravnih besedah imenoval tudi delovno predsedstvo in njegove organe.

Nadaljeval je s poročilom o dogajanju v preteklem letu. Gasilci so preteklo leto začeli že 2. januarja, ko so se zbrali v gasilskem domu na gasilskih kolinah. Slednje se je izkazalo, da jim poleg druženja in dobre volje skozi celo leto prinašajo kaj dobrega za pod zob. Prav tako pa se člani društva dobro odrežejo tudi za štedilnikom in v gasilski kuhinji, saj so lani kar nekajkrat skuhali kislo juho ali golaž ter tako sodelovali na različnih dogodkih znotraj kraja. Hrovatič je za zaključek k svojemu poročilu dodal: »Naj se ob koncu mojega poročila zahvalim vsem članicam in članom za opravljeno delo. Ob vsaki akciji ste me znali podpreti z delom in dobro voljo.«

V slogi je moč – na pomoč!

Poveljnik Srečko Mohar je predstavil delo društva na operativnem področju. Svoje poročilo je začel z naštevanjem intervencij, ki so jih v preteklem letu zabeležili kar 12. Velik poudarek v društvu dajejo tudi izobraževanju. V minulem letu se je tako kar 25 članov društva udeležilo različnih izobraževanj, ki so jih tudi uspešno končali. Med letom so se povezovali tudi z vrtcem v domačem kraju, kjer so v mesecu oktobru pripravili evakuacijsko vajo in predstavili opremo. Za otroke so pripravili tudi peno, pri čemer so otroci jasno pokazali svoje navdušenje. Svoje poročilo je Mohor zaključil s svojimi »znamenitimi« besedami »V slogi je moč, na pomoč.«

Priznanja in odlikovanja

Na občnem zboru so podelili tudi priznanja in odlikovanja. Priznanja in odlikovanja na tekmovalnem področju so dobili Davorin Gajšek, Marko Vodenik, Mitja Plahuta, Miha Andrinek, Valentin Smole, Aljaž Čretnik, Andrej Kumberger, Blaž Vodopivc in Rok Pušnik. Značko veterana sta prejela Marjan Grobovšek in Drago Bračič. Za 10-letno delo v gasilski organizaciji so priznanje in značko prejeli:  Marko Vodenik, Aleksander Plahuta, Mitja Plahuta, Rok Pušnik, Katja Herič, Peter Močnik, Grega Gutsmandl, Klemen Ferlež, Davorin Gajšek in Žan Andrinek. Za 20-letno delo: Darinka Vehovar, Boštjan Strnad in Bernarda Horvat. Za 30-letno delo: Boštjan Buser, Dušan Kundih, Janko Podkrajšek, Vlado ml. Trbovc, Leopold Šraml in Nadja Siter. Za 40-letno delo: Branko Senica, Oto Zagajšek in Srečko Mohar. Za 50-letno delo je priznanje prejel Martin Klančar. Za 60-letno delo je priznanje prejela Jožica Ratej. Za 70-letno delo je priznanje prejel Slavko Golež.

Priznanje in značko za 10-letno operativno delo so prejeli: Klemen Grobovšek, Janko Podkrajšek, Nadja Siter, Jernej Kolar in Boštjan Strnad. Za 20-letno operativno delo: Peter Buser, Uroš Siter in Ivan Žogan. Za 30-letno operativno delo je priznanje dobil Roman Pevec in za 40-letno aktivno delo na operativnem področju je priznanje dobil Stanko Novak.

Izobraževanja in napredovanja.

V I. stopnjo gasilskega časnika je napredovala Martina Podkrajšek. Gasilci pripravniki so postali: Sara Vrečun, Nejc Vodeb, Matic Šamec, Laura Romih, Mitja Plahuta, Aleksander Plahuta, Valentin Ocvirk, Nikolaj Ocvirk, Ana Kovač, Klemen Ferlež, Davorin Gajšek, Aljaž Čretnik, Žan Andrinek in Anja Gajšek.  Tečaj za sodnika sta opravila Rok Pušnik in Marko Vodenik. Na predlog GZŠ so podelili priznanje Gasilske zveze Šentjur III. Stopnje Tjaši Ferlež za njeno vestno objavljanje gasilskih aktivnosti znotraj GZ Šentjur v medijih.

Beseda gostov

Sledili so pozdravi in besede gostov. V imenu Gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril predsednik Aleš Guzej. Spregovorila je tudi poslanka v državnem zboru Jelka Godec, predsednik KS Ponikva Jože Šibal, predsednik čebelarskega društva Slavko Špur, domači župnik Alojz Kačičnik, predsednik TOD Zlatko Zevnik, predstavniki LD Ponikva in na koncu še župan Občine Šentjur Marko Diaci. Po uradnem delu so druženje nadaljevali ob dobri pijači in okusni hrani, ki so jo pripravile domače gasilke. (Tjaša Ferlež )

Sorodne novice

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež

Ipavčevi plaketi v roke humanitarki in kulturnici

Jure Godler

Tokrat so se odpravili v Štajersko prestolnico

Tjaša Ferlež

Spomnili so se jubilantov v letu 2020

Tjaša Ferlež

Rekordno število zlatih priznanj za šentjurske vinogradnike

Jure Godler

Pohvale in priznanja prejeli prostovoljci leta 2020

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več