21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Pižama presenetil malgajevce

Šentjur, 9. 3. 2017 – Pod organizacijo JSKD OI Šentjur, ki ga vodi Nastija Močnik, že vrsto let poteka območno srečanje otroških gledaliških skupin osnovnih šol občine Šentjur. Namen tovrstnega srečanja je, da gledališke predstave ne ostanejo zgolj za štirimi stenami šol, temveč da se postavijo na pravi gledališki oder in drugim očem. Tokrat je organizatorica srečanje razdelila na dva dela oz. dneva.

Prvi dan je pripadel Teatru (nade)budnih – učencem OŠ Franja Malgaja Šentjur, ki so si zaželeli, da bi svojo predstavo, ki so jo naredili ob slovenskem kulturnem prazniku, predstavili tudi svojim staršem, sorodnikom in ostalim. Ti pa so do zadnjega kotička zapolnili dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. Komedija Prosto po Gorencu, ki sta jo spisala učiteljica Bojana Potočnik in učenec Blaž Pavlič, je doživela velik odziv obiskovalcev, ki so se povsem vživeli v tegobe Oskarja, ki skuša s knjigo Boštjana Gorenca Pižame popraviti negativno oceno iz slovenščine. Sproščeni mladi igralci, njihov sleng in številne smešne prigode, zavite v novo ljubezensko zgodbo, so navdušile tudi spremljevalca srečanja, igralca Bojana Maroševiča.

Za presenečenje večera je poskrbel prav avtor knjige sLOLvenski klasiki Boštjan Gorenc Pižama, ki si je predstavo nenapovedano ogledal in je, sodeč po njegovem značilnem smehu, v njej tudi neizmerno užival. Po zadnjem priklonu je prišel na oder pozdravit igralce in mentorico ter jim za opravljeno delo iskreno čestital, ob tem pa poklonil še nekaj sladkih pozornosti. (Jure Godler, foto: Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Urška Arlič Gololičič: »Danes operni oder zahteva gledališko prezenco in ne le ‘park and bark’ kot nekoč.«

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Edith Costo nagrada za stransko vlogo

Jure Godler

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler

Igrali so se gledališče (1. del)

Jure Godler

Prešeren, rock in Toš

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več