28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Plesalke pod vodstvom Mance Langus postale evropske prvakinje

Kielce (P), 22. 6. 2023 – Plesni center TBA je plesna šola, ki združuje znanje, izkušnje ter številna doživetja in priložnosti za vse plesalce, tako v rekreativnih kot tudi tekmovalni programih. Njeni ustanovitelji so Tjaša Leban (T), Boštjan Pavček (B) in Ajda Habjan (A). Slogan, ki predstavlja plesno šolo, je prav tako izpeljan iz njihovih začetnic: Try – Believe – Achieve. V njihovih vrstah pa plešejo številna šentjurska dekleta, Šentjurčanki Tjaša Leban in Manca Langus pa svoje plesno znanje prenašata na njih. 

Manca Langus je plesalka, pedagoginja in koreografinja. Preizkusila se je v številnih plesnih zvrsteh: hip hop, ples v petkah, ples ob drogu, najbližje pa sta ji jazz balet in modern. Dekleta, ki plešejo v skupini modern, so na Kielcah na Poljskem osvojile naslov evropskih prvakinj. V njihovih vrstah plešejo dekleta iz Šentjurja in okolice – evropske prvakinje pa postale naslednje plesalke: Lara Antolič, Teja Đokić, Kaja Đokić, Eva Drobne, Ella Jenič, Tara Jug, Zoja Leskovšek, Alina Platovšek ter Pika Sukič. Z njimi pa plešejo še dekleta iz Celja ter okolice, ki so Tajda Jaklevič, Lia Ivančič, Lija Kolar, Enja Mladenović, Zala Stante, Izabela Stušek ter Alja Vrečko. (Jure Godler)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več