5.3 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Podarjene slike bodo našle različne domove

Prevorje, 28. 8. 2016 – Nedeljsko dopoldne je bilo na Prevorju kulturno-rekreacijsko obarvano. Preden so pohodniki krenili na 8. Guzajev pohod s Prevorja na Planino, sta Kulturno društvo Prevorje in Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur odprla razstavo Prevorje v sliki se predstavi. Dela, nastala na dobrodelni likovni koloniji konec julija, bodo v Večnamenskem objektu Prevorje razstavljena do 10. 9., potem pa bodo našla različne domove – Večnamenski objekt Prevorje, Podružnično osnovno šolo Prevorje, nekatera pa bodo podarjena kot protokolarna darila. Na koloniji je sodelovalo 21 slikarjev, nekateri so pri ustvarjanju sledili željam KD Prevorje, drugi so navdih iskali v Guzajevih dogodivščinah in večernem nebu.

Slike so pokazatelj, da Prevorje ne ponuja zgolj lepih pogledov, ampak tudi navdihujoče zgodbe, vredne upodobitve. Odprtje razstave je sproščeno povezovala Marija Frece Perc, podpredsednica KD Prevorje, ki se je zahvalila predsedniku DLU Rifnik Šentjur Draganu Podovcu za pomoč pri izvedbi kolonije in razstave, Občini Šentjur, Zvezi kulturnih društev Šentjur in Krajevni skupnosti Prevorje, saj brez njihove finančne pomoči dogodka ne bi zmogli izvesti, ter seveda vsem slikarjem, ki so podarili svoj čas in nastala likovna dela. Zbrane sta nagovorila še Dragan Podovac in Damjan Maček, predsednik sveta KS Prevorje, ki sta pohvalila dosedanjo medsebojno sodelovanje društev in KS Prevorje. Prevorje je morda majhen kraj, a ljudje so širokega srca in živahnega duha, zato odprtje razstave ne bi bilo “po prevorsko”, če ne bi bilo ljudskih pevcev, mladih glasbenikov in harmonike. (Kvirina Martina Zupanc)

Sorodne novice

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Prejeli smo: Franjo Malgaj spet na severni meji

Jure Godler

Adventni venčki: Trend je mehko, kosmato in naravno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več