17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Poleg dela so si znali vzeti tudi čas za sprostitev

Dolga Gora, 7. 1. 2023 – Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dolga Gora so se v začetek leta 2023 podali s tradicionalnem občnim zborom, kjer so pregledali dogajanje preteklega leta ter si zastavili cilje za tekoče leto. Ker je letošnje leto tudi volilno, se večjih sprememb znotraj vodstva samega gasilskega društva ni spreminjalo.

Uvodni pozdrav je izrekel predsednik društva Rajko Kundih, ki je v nadaljevanju predstavil dogajanje v preteklem letu. Za njimi je kar nekaj uspešnih dogodkov, delovnih akcij in druženj, ki so bila po dobrih dveh letih ponovno dovoljena. Organizirali so pohod ob dnevu žena, člani društva so se zbrali ob kresu in v pozdrav prazniku dela postavili mlaj, na praznično jutro pa jih je prebudila tudi budnica pihalnega orkestra Šentjur. Kot vsako leto so dolgogorski gasilci tudi letos z redarstvom priskočili na pomoč pri organizaciji na kolesarskem maratonu Od gasilskega doma do gasilskega doma, na kolesarski dirki po Sloveniji v poletnih mesecih ter pri kolesarskem društvu Atom in še mnogih drugih dogodkih.

Dokazali so, da niso pripravljeni le na pomoč, ko gre za nesrečo, ampak na pomoč priskočijo tudi v drugih okoliščinah. V celotno delo gasilskega društva so se vključevale različne skupine, vse od mladine, članov, članic in veteranov. Kundih je ob koncu petletnega obdobja podal tudi zahvalo: »Rad bi se zahvalil vsem članom za potrpežljivost in dobro sodelovanje. Posebna zahvala gre poveljniku in vsem organom PGD Dolga Gora, da smo bili dobra ekipa in smo skupaj ustvarjali, se trudili in vedno iz vsake situacije potegnili le najboljšo rešitev. Želim si, da bi v društvu ostala še naprej tako dobra energija in pripravljenost do prostovoljne pomoči, kot smo jo bili vajeni do sedaj.«

Na pomoč na Kras

V mesecu juliju pa je klic na pomoč segel tudi v naše kraje. Kot je v svojem poročilu dejal poveljnik Peter Podkrižnik, se je ekipa 7 operativnih gasilcev skupaj še z drugimi društvi iz Šentjurske gasilske zveze odpeljala na pomoč na Kras, kjer so s svojo voljo, opremo in dodatnim parom rok prišli še kako prav gasilcem na Krasu.

Po rednem programu zastavljenih ciljev so se pripravljali na gasilsko tekmovanje s tekmovalnimi ekipami, kjer so dosegli odlične rezultate. Izredno aktivni so bili mladinci , saj so iz različnih tekmovanj, kot so tekmovanje GZ, orientacija, kviz mladine in pokalno tekmovanje, v društvo prinesli skupno kar 8 pokalov. Meseca septembra so odšli na obmejno gasilsko tekmovanje v Avstrijo, od koder so se vrnili s pokalom za prvo in drugo mesto. Izvedli so tudi tradicionalni Oktoberfest.

Poleg dela so si člani gasilskega društva vzeli tudi čas za zabavo in se tako v športnem duhu udeležili tekme v svetovnem prvenstvu v odbojki. Mesec oktober je prinesel kup aktivnosti, ki so jih uspešno realizirali. Med njimi gasilska operativna vaja in dan odprtih vrat, kjer so na svoj račun prišli predvsem najmlajši člani društva. Za konec leta pa so svojim krajanom tradicionalno raznosili koledarje ter jih s svojim obiskom počastili ob njihovih okroglih obletnicah.

Beseda gostov

Gasilci si znotraj društva prizadevajo, da bi v letu, ki je pred njimi, uspeli realizirati čimveč zastavljenih ciljev. Prenovili bodo tla v samih garažah gasilskega doma, še naprej bodo skrbeli za tekoča druženja in tradicije, ki so jih že navajeni. V letošnjem letu so se odločili, da bodo v gasilsko veselico pripravili že v poletnem mesecu juliju. Poleg domačih članov gasilskega društva so se občnega zbora udeležila tudi društva naše gasilske zveze in PGD iz Sladke Gore, Loč, Zbelovega ter člani pobratenega društva Sela pri Kamniku. Nekaj besed je spregovoril tudi predsednik gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej. Zbrani na občnem zboru so tako v umirjenem duhu nadaljevali druženje v dvorani gasilskega doma na Dolgi Gori. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več