21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Policijska kronika med 16. 1. in 24. 1. 2018

Alkoholiziran in brez vozniške

Dne 16. 1. 2018 so policisti ustavili voznika, ki nima vozniškega dovoljenja, bil je pod vplivom alkohola. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog.

Na Prevorju grozil

Dne 19. 1. 2018 so bili policisti obveščeni, da se je na Prevorje namenil mlajši moški – tujec, ki je svoji znanki in njenim svojcem grozil, da jih bo pobil. Ker je bil osumljenec do svoje znanke že večkrat nasilen, so policisti nemudoma odšli na Prevorje in v bližini osumljenca izsledili ter mu odvzeli prostost. Izvedla se je preiskavo njegovega vozila in stanovanja. Zasegli so prepovedano hladno orožje in mu izrekli prepoved približevanja. Zoper osumljenca je podana kazenska ovadba zaradi suma storitve več kaznivih dejanj.

Ponarejeno dovoljenje

Dne 22.01.2018 pa so policisti kontrolirali voznika, ki se je izkazal s ponarejenim romunskim vozniškim dovoljenjem. Tudi slednji voznik je ostal trenutno brez vozila. Na sodišču bo odgovarjal za prekršek in kaznivo dejanje ponarejanje listin.

Zdrogiran vozil

V večernih urah dne 21. 1. 2018 pa so policisti v Šentjurju kontrolirali voznika, ki je kazal simptome vpliva prepovedanih drog na organizem, prav tako je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli vozilo in srečal se bo s sodnikom za prekrške.

Pil in vozil

V poznih večernih urah dne 24. 1. 2018 so policisti obravnavali voznika, ki je obiskal Zdravstveni dom Šentjur, saj se je poškodoval v prometni nesreči. Policisti so ga preizkusili in ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog. (Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP Šentjur)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več