0.4 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Policijska kronika med 9. 8. in 15. 8. 2017

Preprečil trčenje

Dne, 9. 8. 2017, je OKC sprejelo obvestilo od voznika, da ga je tovorno vozilo v Grobelnem prehitelo in pred njim močno zavrlo, da je komaj preprečil trčenje. Policisti so od voznika sprejeli izjavo in izsledili voznika tovornega vozila ter mu izdali plačilni nalog.

Pozabila denar

Dne, 10. 8. 2017, nas je obvestila krajanka iz okolice Planine, da je na bankomatu na Planini pri Slivnici dvignila 100 EUR in jih pozabila vzeti iz reže bankomata. V kolikor bi se našel pošteni najditelj, nas je obvestila v vednost.

Povozila srno

Voznica je 11. 8. 2017 v Dobrini povozila srno. Policisti so odstopili od ogleda prometne nesreče in voznici izdali obvestilo.

Grozi mu soseda

Dne, 12. 8. 2017, se je na policijsko postajo oglasil krajan okolice Šentjurja in naznanil, da mu že dalj časa grozi soseda. Policisti so od prijavitelja vzeli izjavo in bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo.

Prijavil poškodovanje vozila

Dne, 13. 8. 2017, se je na policijsko postajo oglasil občan in naznanil poškodovanje vozila. Policist je ugotovil, da gre za stare poškodbe, tako da ogled ni bil opravljen. Napoten je bil na zasebno urejanje škode na vozilu.

Hospitalizacija občanke

Dne, 14. 8. 2017, smo bili obveščeni o ženski s psihičnimi težavami. Ugotovljeno je bilo, da je prijaviteljici ta ženska s kamenjem poškodovala vozilo in roko. Zdravstveno osebje je žensko hospitaliziralo in jo odpeljalo v Psihiatrično bolnišnico v Vojnik. Policisti so osebju nudili asistenco.

Ugriznil jo je pes

Dne, 15. 8. 2017, smo bili obveščeni o ugrizu psa, ki je pretekel do mimoidoče občanke in jo ugriznil. Ugotovljeno je bilo, da lastnica ni poskrbela za ustrezno varstvo nevarne živali in ji bo izrečena globa po Zakonu o zaščiti živali.

Nepravilno parkiranje

V zadnjem času opažamo povečano število prijav in zaznanih kršitev nepravilnega parkiranja. Vse voznike obveščamo, da se lahko v takšnih primerih obrnejo na pristojno policijsko postajo oz. lahko tudi na Medobčinski inšpektorat in redarstvo, s sedežem na Keršetovi 12, 3212 Vojnik, (tel. št.: 08 205 19 22), katerih redarji so pristojni za območje Šentjurja. V primeru perečih vprašanj lahko pomoč oz. informacije poiščete tudi na občini Šentjur (izboljšanje prometne infrastrukture na prometnih površinah, katerih upravljavec je občina) ali pri Svetu za preventivo in varnost v prometu (organ občine Šentjur), ki vsako prijavo oziroma pobudo obravnava v okviru seje in lahko predlaga izboljšanje prometne situacije. (Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP Šentjur)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več