13 C
Šentjur
14/10/2019
sentjur.net

Policijska kronika med 4. in 12. 12. 2018

DVE TATVINI GORIVA

V noči na 6. 12. 2018 sta bili storjeni dve tatvini goriva. Ena na avtocesti na počivališču Zima, druga pa na gradbišču na Grobelnem. Gradbinca je neznanec oškodoval za 400 €. O kaznivem dejanju bo podana kazenska ovadba.

OBJESTNOST MLADOLETNIKOV

Dne, 7. 12. 2018, so policisti prijeli skupino mladoletnikov, ki je zgolj zaradi objestnosti razgrajala in premetavala smetiščne kante. Od mladoletnikov so bila zbrana obvestila, o dogajanju so bili obveščeni njihovi starši, zoper enega pa bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru. Kje so pili alkoholne pijače in se opili, policisti še ugotavljajo.

POŠKODOVANJE CERADE

V noči na 8. 12. 2018 je neznanec v Hruševcu večkrat prerezal cerado na lahkem priklopniku, ki je bil parkiran v naselju. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 150 €.

POSKUS VLOMA

V Novi vasi je prišel neznanec do stanovanjske hiše in hotel vlomiti skozi okno na zadnji strani hiše. Zaradi kvalitetne izdelave okna mu ga ni uspelo odpreti, ga pa je močno poškodoval in s tem lastnika oškodoval za 300 €.

NESOGLASJA V DRUŽINI

Dne, 9. 12. 2018, so bili policisti obveščeni o sporu v razširjeni družini, kjer se tašča ni strinjala z načinom vzgoje svojih vnukov in menila, da sin in snaha tega ne počneta pravilno. Ker policisti elementov kaznivega dejanja v opisanem primeru niso našli, bo o zadevi obveščen center za socialno delo, ki je pristojen za reševanje tovrstne problematike.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

V Sotenskem pod Kalobjem sta se srečala dva znanca, ki se ne razumeta. Beseda je dala besedo in pričela sta se prerivati. Eden je drugega pričel vleči za suknjič, nato ga je hotel še udariti po glavi, kar pa mu ni uspelo. Iz glave oškodovanca je poletel le klobuk. Ker se vročekrvneža nista pomirila sama, so bili na kraj poklicani policisti, ki so kršitelju izrekli globo.

ZASEG VOZILA 

Dne, 11. 12. 2018, so policisti na območju Dramelj ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta se na znake policije ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval. V iskanje in ustavljanje opisanega vozila se je vključilo več patrulj. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je pri vožnji storil več prekrškov. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog, s predlogom o uničenju zaseženega vozila. O zadevi bo odločalo sodišče za prekrške.

TATVINA GORIVA

Dne, 11. 12. 2018, se je v večernem času, na Bencinski servis MOL v Lazah pri Dramljah, pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 306. Postregel si je z gorivom, ki ga ni plačal in se odpeljal neznano kam. Ugotovljeno je bilo, da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki so bile pred nekaj dnevi odtujene na Ponikvi. Policisti so ugotovili, da je storilec njihov stari znanec. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

NADZOR NAD UPORABO IZDELKOV, KI POVZROČAJO POK

Zaradi povečanega števila poškodb, ki jih povzročijo izdelki, katerih glavni učinek je pok, ponovno opozarjamo, da je prepovedana uporaba vseh izdelkov, ki povzročijo močnejši pok od t. i. pasjih bombic. Od 26. 12. do vključno 1. 1. je dovoljena uporaba izdelkov, katerih glavni učinek je pok, kategorije F1 (t. i. pasje bombice in podobno). Ne glede na to je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve.

V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije F1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo. Naj poudarimo, da je strogo prepovedana uporaba različnih vrst petard. Policisti v primeru zaznanih kršitev dosledno ukrepamo po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih, takšne izdelke zasežemo in storilcu izrečemo globo v višini od 400 do 1.200 EUR. Takšno globo izrečemo tudi posamezniku, ki hrani navedene izdelke (kategorija F1), jih prodaja, kupuje in uporablja na krajih, kjer je to prepovedano ali jih uporablja izven dovoljenega časa. Policisti bomo v predprazničnem in prazničnem času opravili več poostrenih nadzorov javnih in drugih krajev, kjer se pričakuje uporaba takšnih izdelkov.

Policisti PP Šentjur vam želimo varno in prijetno preživete prihajajoče dni, predvsem brez nadležnega pokanja ter poškodb. (Andrej Mestek, PP Šentjur)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več