28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Revije Mi smo pomlad se je udeležilo 538 mladih pevcev

Blagovna, 13. 4. 2017 – Območna revija otroških in mladinskih zborov Mi smo pomlad je tradicionalna prireditev JSKD OI Šentjur. Tudi tokrat je organizatorica, vodja sklada, Nastija Močnik koncert razdelila na dva dela, saj se je predstavilo kar 538 mladih pevcev iz sedmih osnovnih šol in podružnic občin Šentjur in Dobje. Poslušalci, med njimi je bila večina staršev nastopajočih otrok, so skoraj do zadnjega kotička napolnili telovadnico POŠ Blagovna. Revijo je spremljala strokovna spremljevalka, glasbena pedagoginja in dolgoletna zborovodkinja Danica Pirečnik. Ravno ona daje reviji malo tekmovalnega naboja, saj bo najboljše zbore povabila, da se udeležijo regijskih tekmovanj in srečanj otroških in mladinskih pevskih zborov.

Prireditev pa sta povezovala dva nova obraza – Blaž Pavlič in Sara Palir Mavrič, ki sta z zanimivimi dialogi popestrila čas, ko so se zbori menjavali na odru. V dveh koncertih je nastopilo kar petnajst zborov, poslušalcem pa so pričarali čudovito in sproščeno popoldne. Pevcem, ki se z letošnjim koncertom poslavljajo od osnovnošolskih klopi in so prepevali vseh devet let, je vodja izpostave JSKD Močnikova podelila priznanja sklada. Za petje se v naših dveh občinah zagotovo ni potrebno bati. Če bi vsi ti mladi pevci ostali v tem čudovitem svetu glasbe, bi lahko iz vseh teh pevcev z lahkoto sestavili nekaj deset dekliških in ženskih sestavov in mogoče kakšnega moškega. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kjer besedam spodleti, glasba govori!

Jure Godler

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Na POŠ Blagovna s Timom Mastnakom tekli za dober namen

Jure Godler

Po treh letih znova poklicali pomlad

Jure Godler

POŠ Blagovna proslavila 120-letnico obstoja

Jure Godler

Na POŠ Blagovna tekli za dober namen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več