21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Potegnili črto pod jubilejno leto

Gorica pri Slivnici, 11. januar 2020 – Visok jubilej devetih desetletij je krojil celotno minulo leto slivniških gasilcev. Kljub praznovanjem je njihov vsakdan spremljalo delo in udejanjanje desetletnega plana GZŠ, prav tako pa tudi skrb ob veliki investiciji – nakupu novega gasilskega vozila GVC 16/25.

Poglede nazaj so strnili v občnem zboru, ki so ga izpeljali minulo soboto v goriškem kulturnem domu. Čast glasbenega uvoda je tudi tokrat pripadla najmlajšim gasilcem, ki jih je kot up društva v pozdravnem nagovoru predstavil predsednik PGD Slivnica pri Celju Milenko Tanšek. Vidno zadovoljen se je v pozdravnem nagovoru obregnil tudi ob ostale dosežke, ki jih je društvo doseglo v minulem letu: “Postavljali so se posebni mejniki, ki bodo društvo in kraj zaznamovali še za mnoga leta naprej.” Nadaljeval je z mislijo, da jim je dokončno uspelo urediti lastnino zemljišča s KS in z občino, zgraditi dodatno garažo, nabaviti novo prikolico ter kompresor in dodelati nov tlačni vod, s čimer se naštevanje ne konča.

Pri krojenju jubilejnega leta so sodelovale vse sekcije društva, kar so s ponosom izpostavili tudi pri podaji poročil. Mladi, člani, ženske in veterani so se aktivno udeleževali tekmovanj, med rezultati gre izpostaviti predvsem 1. mesto veteranov na občinskem tekmovanju ter dve četrti, ki sta jih osvojili ekipi pionirk ter mladincev.

Vse več naravnih nesreč

Poveljnik Andrej Kaučič je povzel operativno plat minulega leta. Društvo je izpolnilo vse zastavljene naloge in bilo uspešno tako na tekmovalnem kot operativnem področju. Z gasilskimi vozili so skupno prevozili 8397 km ter opravili 140 ur prostovoljnega dela. Šestkrat so intervenirali na domačem rajonu ter štirikrat zunaj. Po ugotovitvah poveljstva človeški faktor in faktor tehničnih pomanjkljivosti upadata, so pa v porastu naravne nesreče.

Društveno zahvalo za dolgoletno uspešno delo na tekmovanjih v GZ Šentjur in širše je prejela desetina veteranov, za udejstvovanje na vseh gasilskih področjih sta prejela mladinca Anej Tanšek in Luka Voga, zaradi izdatnega truda pri zbiranju denarja za novo vozilo se je društvo s priznanjem zahvalilo Silvu Šentjurcu. Podelili so tudi priznanja Gasilske zveze Šentjur. Za 10-letno aktivno delo v gasilski organizaciji so priznanja prejeli: Janez Palčnik, Štefan Žavski, Sebastijan Obrez, Gregor Iskrač, Jan Fidler in Primož Cmok; za 20 let Simon Žavski; za 30 let Fanika Tomplak in Martin Žavski, za 40 let Andrej Kaučič ter za 50 let Janko Cerkvenik, aktualni predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Druženje so zbrani nadaljevali s plesom ob zvokih ansambla Luba Užmaha ter  z dobrotami vsakoletnega gasilskega fureža. (ViP)

Sorodne novice

Tudi naši gasilci na državnem tekmovanju

Jure Godler

PGD Slivnica pri Celju: Ponosni na člane gasilskega društva

Tjaša Ferlež

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več