1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Dolga Gora, 6. 10. 2022 – V nedeljo, 6. oktobra so se v jutranjih urah v Dolgi Gori pri Ponikvi oglasile gasilske sirene. Lastnik, ki se je na mirno nedeljsko jutro odpravljal na delo, je opazi da se iz gospodarskega poslopja, kamor je bil namenjen, vali močan dim. Sprva je sam poskušal pogasit nastal požar, ker pa se je ogenj že preveč razširil mu to ni uspelo, zato je na pomoč poklical gasilce.

Gasilci so na kraj dogodka nemudoma prihiteli, zavarovali kraj in pogasili požar. Ko je bil pogašen, so gasilci požarišče še enkrat pogledali in ker nevarnosti ni več obstajala so z gašenjem zaključi in pospravi orodje. Med gasilci in domačimi ni prišlo do poškodb. K sreči lahko povemo, da so se sirene oglasile in zgoraj naveden scenarij k sreči ni bil izpeljan do mere, da bi pri tem nastala kakršna koli škoda, temveč da so gasilci PGD Dolga Gora preverili svoje znanje, pripravljenost in izpravnost svojega orodja v primeru posredovanja. Njihovo vajo si je ogledal tudi poveljnik Gasilske Zveze Šentjur Martin Cmok, samo vajo pa je zasnoval in jo vodil poveljnik domačega gasilskega društva Peter Podkrižnik. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Potovali so po Dolgi Gori in se ob tem spomnili mamic ter babic

Tjaša Ferlež

Četrti Anin večer: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?

Urša Kajba

Lani kar 29-krat odhiteli na pomoč

Tjaša Ferlež

Hitra vožnja je pustila posledice

Tjaša Ferlež

Da je v slogi moč, so dokazali dolgogorski gasilci

Tjaša Ferlež

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več