3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Dolga Gora, 6. 10. 2022 – V nedeljo, 6. oktobra so se v jutranjih urah v Dolgi Gori pri Ponikvi oglasile gasilske sirene. Lastnik, ki se je na mirno nedeljsko jutro odpravljal na delo, je opazi da se iz gospodarskega poslopja, kamor je bil namenjen, vali močan dim. Sprva je sam poskušal pogasit nastal požar, ker pa se je ogenj že preveč razširil mu to ni uspelo, zato je na pomoč poklical gasilce.

Gasilci so na kraj dogodka nemudoma prihiteli, zavarovali kraj in pogasili požar. Ko je bil pogašen, so gasilci požarišče še enkrat pogledali in ker nevarnosti ni več obstajala so z gašenjem zaključi in pospravi orodje. Med gasilci in domačimi ni prišlo do poškodb. K sreči lahko povemo, da so se sirene oglasile in zgoraj naveden scenarij k sreči ni bil izpeljan do mere, da bi pri tem nastala kakršna koli škoda, temveč da so gasilci PGD Dolga Gora preverili svoje znanje, pripravljenost in izpravnost svojega orodja v primeru posredovanja. Njihovo vajo si je ogledal tudi poveljnik Gasilske Zveze Šentjur Martin Cmok, samo vajo pa je zasnoval in jo vodil poveljnik domačega gasilskega društva Peter Podkrižnik. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Boscarol izpolnil obljubo. Koliko bodo iz donacij prejela naša društva?

ViP

Oktoberfest ponovno v Dolgi Gori

Jure Godler

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

Zastavo Gasilske olimpijade dvignili tudi v Šentjurju

Jure Godler

PGD Dolga Gora: Bogatejši za nove gasilce pripravnike

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več