9 C
Šentjur pri Celju
29/05/2020
sentjur.net

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Prevorje, 26. oktober 2019 – Kot smo že vajeni, se v mesecu oktobru mnoga društva preizkusijo svojo operativno pripravljenost, zato znotraj društva organizirajo različne taktične vaje. Prav tako je svojo vajo izvedlo Prostovoljno društvo Prevorje, na izletniški kmetiji Špoljar. Do požara je prišlo v kuhinji turistične kmetije Špoljar. Zaradi nepazljivosti kuharice se je vžgala ponev z oljem. Požar se je takoj razširil na zamaščeno kuhinjsko napo. Zaradi gostega dima in panike je oseba, ki se je nahajala v kuhinji, nemudoma zapustila prostor ter poklicala na pomoč lastnika.

Požar se je zaradi zelo veliko gorljivih snovi v prostoru hitro razširil na večji del kuhinje. Lastnik je poskušal vstopiti v kuhinjo in požar pogasiti, vendar mu to zaradi močnega dima ni uspelo. Na kraj dogodka so nemudoma prihiteli prevorski gasilci, ki so požar dokaj hitro omejili in pogasili. Ponesrečencev in ujetih v gorečem objektu na srečo ni bilo. Operativno vajo je pripravil poveljnik PGD Prevorje Boštjan Novak. Vajo si je ogledal tudi sektorski poveljnik Franci Leskovšek. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Jure Godler

Pomagajmo Planinčanu, ki je v požaru ostal brez vsega

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več