5.1 C
Sentjur
19/01/2020
sentjur.net

Gasilska vaja: Požar so gasila kar tri društva

Blatni Vrh,  23. Oktober 2019 – V sredo so na kmetiji Vidic na Blatnem Vrhu gasilci izvedli operativno vajo ob mesecu požarne varnosti. Vaja nosi posebno ime – vaja treh občin. V njej so sedelovala tri različna gasilska društva, ki prihajajo iz treh različnih občin.

Okoli pol šeste ure zvečer je lastnik ugotovil, da je na njegovi kmetiji, v enem od objektov, prišlo do požara. Takoj se je lotil gašenja, saj je požar hotel pogasiti kar sam z gasilnim aparatom. Ker je bil požar zelo močan, je videl, da mu samemu ne bo uspelo pogasiti ognja. Zato je na pomoč poklical Center za obveščanje 112, ki je o požaru takoj obvestil gasilska društva PGD Jurklošter, PGD Dobje in PGD Planina.

Pomagali ponesrečencem

Gasilci treh občin so prispeli na kraj dogodka, kjer jih je že pričakal lastnik kmetije in jim povedal, da sta v objektu ostali dve osebi. Gasilci so se takoj lotili gašenja požara in iskanja pogrešanih, ki so ostale ujete v gorečem objektu. Gasilci so iz ognja rešili vse ponesrečene in jim nudili pravilno strokovno pomoč, pri čemer so jim pomagali člani ekipe Rdečega križa.

Vaj so se udeležili gasilci in gasilke iz treh gasilskih društev – PGD Jurklošter iz občine Laško, PGD Dobje iz občine Dobje in PGD Planina iz občine Šentjur. Vsakoletna vaja treh občin, je bila letos izvedena v organizaciji gasilskega društva Jurklošter. Poleg obiskovalcev in gledalcev sta si vajo ogledala tudi župana občine Laško Franc Zdolšek in občine Dobje Franc Leskovšek. Oba sta na koncu poudarila pomembnost sodelovanja gasilcev ne glede na meje, ki med seboj ločujejo gasilska društva. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Pester vikend za loške gasilce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več