24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Praznik mesta Šentjur

V nedeljo, 14. aprila, je potekala Svečana akademija ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur (MS Šentjur) in 23-letnici mesta Šentjur. Pred časom je Svet mestne skupnosti Šentjur svoj praznik prestavil v april in zdaj ga meščani Šentjurja praznujejo 20. aprila, ko je na sporedu tudi največja šentjurska kulturno-turistična prireditev Šentjurjevo. Prireditev je potekala v znamenju podelitve priznanj – Listin mesta Šentjur – in pogleda v izvedene ter načrtovane investicije. Prireditev je otovoril komorni zbor A Vista z za zdaj še neuradno himno mesta Šentjur »Slovenec sem«, saj nov statut s strani občinskega sveta še ni bil sprejet. Sledila sta nagovora predsednika MSŠ Jožeta Štiglica in župana mag. Marka Diacija.

Priznanja

Priznanje mesta Šentjur za zlatega maturanta z denarno nagrado je prejela Lucija Arzenšek, študentka medicine na mednarodnem programu v Zagrebu za izjemen dosežek na maturi. Listino mesta Šentjur so prejeli Klub starodobnikov Večno mladi Šentjur za peto obletnico aktivnega delovanja in sodelovanja pri Šentjurjevem ter za ohranjanje prometno-tehnične kulturne dediščine, šentjurski podjetnik Dejan Mulej za dosežke pri razvoju podjetništva in ohranjanje delovnih mest. Listino mesta Šentjur je prejela tudi Anita Koleša za dolgoletno delovanje na področju ljubiteljske kulture in sodelovanje pri kulturnem dogajanju v lokalni skupnosti in izven nje. Ga. Koleša je v svojem nagovoru v imenu dobitnikov zahvalila za prejeta priznanja ter poudarila, da s svojim delovanjem še ne mislijo odnehati in bodo še naprej sooblikovali dogajanje v Šentjurju. (S. R.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več